Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyškov zlomil odpor Líšně dvěma zásahy Sylly a dál drží třetí místo Chance Národní Ligy

Vyškov přemohl Líšeň 2:0.
Vyškov přemohl Líšeň 2:0.@fotbalvyskov
Vyškov v utkání 13. kola Chance Národní Ligy v derby na hřišti Líšně ukázal, že je jeho obrana je precizní, což potvrdil výhrou 2:0. Obě branky vstřelil Abdoulaye Sylla. Líšni, které se v této sezoně na domácím stadionu vůbec nedaří, nedovolil Vyškov téměř nic.

Líšeň – Vyškov 0:2

Souboj týmů, které dělí jen malá geografická vzdálenost a v tabulce před duelem pouze čtyři body, však začal celkem zostra. Vyškovský Marcel Novák po deseti minutách hry pořádně protáhnul domácího brankáře Tomáše Vajnera, zanedlouho se musel činit i jeho protějšek Jiří Borek, který vychytal šanci Erika Otrísala. Od té doby se ale týmům do příležitostí nedařilo dostávat, úřadovaly hlavně obrany, ojedinělé akce pak ztroskotaly na nepřesnostech.

Když už se diváci zvedali ze sedadel, selhali v zakončení vyškovský Ousmane Conde a domácí Václav Dudl. Druhý poločas navázal na ten první. Ani jednu z týmů se nedařilo dostávat do výraznějších šancí, hra se navíc začala kouskovat drobnými fauly, takže upadlo také tempo zápasu. Mdlé dění na trávníku rozčísl až v 76. minutě vyškovský Sylla. Ten byl ve správný čas na správném místě. Vajner vyrazil míč po střele jednoho z Vyškovanů do strany, kde číhal právě Sylla, jenž z ne úplně lehké pozice skóroval.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Uběhlo pět minut a Sylla slavil podruhé. Po standardní situaci se dostal k zakončení na malém vápně. A byť došlo ke střetu s brankářem Vajnerem, gól byl uznán. Dva góly v rychlém sledu Líšni sebraly zbytky sil, a tak si Vyškov nakonec připsal tři body. Potvrdilo se, že Líšni to v této sezoně doma nejde, na svém trávníku vyhrála jen jednou. Šanci zlepšit tuto bilanci bude mít brněnský celek příští sobotu, kdy doma přivítá Prostějov. Vyškov doma ve stejný den vyzve lídra soutěže ze Zlína.

Tabulka Chance Národní Ligy