Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Start druhé ligy nabídl šestigólovou přestřelku, Opava proti Vlašimi v závěru zachránila bod

Opava si rozdělila body s Vlašimí.
Opava si rozdělila body s Vlašimí.sfc.cz
Druhá nejvyšší česká fotbalová liga odstartovala novou sezonu ve velkém stylu. Vůbec první utkání Chance Národní Ligy mezi Opavou a Vlašimí nabídlo hned šest branek. Domácí, kteří v prvním soutěžním zápase pod vedením trenéra Tomáše Zápotočného hned dvakrát vedli, nakonec byli rádi za bod – v závěru duelu totiž gólem Felixe Čejky zachraňovali remízu 3:3.

Opava – Vlašim 3:3

Chance Národní Ligu v pátek odstartoval duel dvou týmů, které v loňském ročníku skončily se stejným počtem bodů na šestém a sedmém místě tabulky. Úvod první půle patřil Slezanům – už ve čtvrté minutě zatáhl balon po levém křídle Jakub Rezek a poslal přesný centr na nabíhajícího Sebastiána Pejšu. Devatenáctiletý odchovanec pálil z voleje, vlašimskému brankáři nedal šanci a načal střelecký účet druhé nejvyšší české ligy.

Po vstřelené brance tempo zápasu opadlo. Skóre se neměnilo až do 32. minuty, poté se však přihlásili o slovo hosté. Po dobře zahraném rohovém kopu Jana Závišky se nad bránící hráče vyhoupl Petr Breda a svoji přesnou trefou do levé části branky srovnal stav utkání na 1:1. Vlašim si ještě před koncem prvního poločasu dokázala vytvořit dvě zajímavé příležitosti, obě však zlikvidoval domácí brankář Adam Richter.

Na obou stranách padly tři branky.
Na obou stranách padly tři branky.Livesport

Do druhé půle vstoupily oba týmy s větší vervou. V 57. minutě si dlouhý a přesný míč dokázal do pohybu efektivně zpracovat Rezek tak, že se ocitl sám před brankářem. Vybíhající Daniel Spilka byl u balonu pozdě a následoval pokutový kop. K míči se postavil nejlepší opavský střelec loňské sezony Filip Blecha a bezpečně proměnil.

Netrvalo to dlouho a stav utkání byl znovu nerozhodný. Střelcem druhého vlašimského gólu se stal Lukáš Musil, který se v pokutovém území dobře zorientoval a přesnou střelou k tyči upravil skóre na 2:2.

Samotný závěr utkání připomínal jízdu na horské dráze. Nejprve se po pěkné akci ujala vedení Vlašim, kterou poprvé v utkání poslal do vedení Jakub Hodek, jenž se po pěkném uvolnění prosadil utaženou střelou. Neuběhlo však ani pět minut a znovu se radovali domácí. Po tvrdé střele Blechy se míč odrazil k Felixu Čejkovi a ten jen uklízel do odkryté branky. První zápas Chance Národní Ligy tak skončil překvapivou remízou 3:3.