Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rezervy Slavie, Sparty i Baníku prohrály a Chrudim tak vládne tabulce, Opava poprvé vyhrála

Opava porazila rezervu Sparty.
Opava porazila rezervu Sparty.sfc.cz
Rezervní tým Baníku Ostrava nepřetavil svůj aktivní výkon v body a nakonec na domácím hřišti podlehl Vyškovu 1:3. Ve čtvrtém kole Chance Národní Ligy dopadla stejně i rezerva Slavie, Chrudim si připsala těsné vítězství 1:0, když jediný gól vstřelil David Látal (21). Naopak Viktoria Žižkov přehrála výběr Prostějova 3:0. Na jednoznačném vítězství se jednou trefou podílel i Tomáš Necid (34).

Baník Ostrava B – Vyškov 1:3

V mnohem vyšším tempu nastoupila do zápasu rezerva Baníku, která působila velmi živým dojmem a tlačila se od první minuty do vstřelení rychlého gólu. Byl to nicméně Vyškov kdo zahrozil první, když Schönův centr z velké dálky ve 2. minutě k překvapení všech orazítkoval břevno ostravské branky. Během následující čtvrthodiny si vypracovali nadějné šance i Ostravané, ale žádnou nezužitkovali.

Skóre zápasu tak otevřeli hosté, když ve 27. minut využil Ulbrichův centr Zajíc a poslal Vyškov do vedení. K radikálnímu kroku sáhl ve 32. minutě trenér baníkovského béčka, když stáhl viditelně zklamaného Sašu Komljenoviče a poslal na hřiště Michala Málka. Slezané se do konce poločasu snažili o vyrovnání, po pěkné kombinaci se k balonu na hranici velkého vápna dostal ve 42. minutě Roan Nogha, jeho projektil však defenziva Vyškova úspěšně zblokovala.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Po změně stran došlo k bleskovému vyrovnání. Ve 48. minutě se Issa Fomba odpoutal od bránícího hráče a prudkým centrem našel dobře postaveného Noghu, který doklepl balon do brány. Odpověď Vyškova na sebe nenechala dlouho čekat, když v 62. minutě nikým nepokrytý Sylla uvnitř pokutového území přesnou střelou vrátil Moravanům vedení. Baník se dlouho snažil o vyrovnání, obranný blok soupeře byl však dobře organizovaný a nepustil domácí do žádné větší šance. Třetí brankou potvrdil triumf Moravanů střídající Daniel Mbonu.

Slavia Praha B – Chrudim 0:1

Chrudim zvládla utkání na půdě rezervy Slavie Praha těsným rozdílem 1:0. Jediný gól zaznamenal v zápase celků z popředí soutěžního pořadníku David Látal. Mladý útočník východočeského klubu se ve čtyřech kláních druhé ligy prosadil už potřetí.

Žižkov – Prostějov 3:0

Viktoria Žižkov porazila Prostějov 3:0 a připsala si první vítězství v této sezoně. Navzdory tomu, že byl v úvodním dějství střelecky aktivnější moravský celek se jako první prosadil domácí kapitán Milan Jirásek. Razítko na premiérový zisk tří bodů pro Pražany pak po změně stran dal svým třetím přesným zásahem v ročníku Tomáš Necid. Výhru gólem v nastavení zpečetil Jiří Sodoma.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Opava – Sparta B 4:2

Čtyři góly a první výhra. Opava se ve 4. kole dočkala tříbodového zápisu, když si na domácí půdě poradila s rezervou pražské Sparty. Slezané si pro premiérové soutěžní vítězství pod vedením trenéra Tomáše Zápotočného dokráčeli i díky dvěma brankám navrátilce Libora Kozáka.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Jihlava – Táborsko 1:1

Utkání mezi Jihlavou a Táborskem nabídlo plno šancí, které však vedly v gólovou radost "pouze" ve dvou případech. A protože se na obou brankách podílely oba tábory, skončilo utkání na Stadioně v Jiráskově ulici remízou. Zatímco hosté z jihu Čech bod po dvou prohrách alespoň částečně uvítali, Vysočina zůstala na dně tabulky.

Vlašim – Líšeň 1:1

Vlašim po změně trenéra neprohrála ani ve čtvrtém kole. Středočeši sice inkasovali už ve druhé minutě, zvládli však vyrovnat ještě během úvodní čtvrthodiny, která nakonec určila konečný výsledek 1:1.

Tabulka Chance Ligy