Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Opava s Prostějovem kvůli zaplavenému stadionu hrát nebude. Ligové dohrávky ohroženy nejsou

Velká voda zaplavila stadion v Opavě.
Velká voda zaplavila stadion v Opavě.@sfcopava
Víkendová povodeň v Opavě zaplavila tamní fotbalový stadion a způsobila na něm značné škody. Voda zalila nejen hrací plochu, ale poškodila i zázemí. Ligová fotbalová asociace (LFA) proto páteční zápas Slezanů s Prostějovem, který měl být součástí 10. kola druhé ligy, odložila na neurčito. V úterý se naopak podle plánu uskuteční obě dohrávky šestého kola nejvyšší soutěže, neboť záplavy utkání Plzně s Olomoucí ani duel Mladé Boleslavi se Slavií neohrožují.

Vzhledem k nepříznivému počasí, které v některých částech Česka způsobilo rozsáhlé povodně, se o víkendu nehrála první ani druhá liga. Dvě úterní dohrávky šestého kola nejvyšší soutěže už LFA odložit neplánuje. Plzeňský ani mladoboleslavský stadion velká voda neohrožuje a v pořádku by měly být i hrací plochy. Zápasy byly odloženy kvůli účasti mužstev v play off evropských pohárů.

"LFA nadále monitoruje situaci na stadionech a je v kontaktu se všemi kluby. Zejména s těmi, u nichž se mají hrát úterní dohrávky. V současnosti by tyto dohrávky neměly být ohroženy. Pokud by se situace změnila, bude LFA reagovat a informovat veřejnost," řekl mluvčí asociace Pavel Jahoda.

Současná nepříznivá situace s počasím nejhůře dopadla ze všech 32 profesionálních klubů na Opavu, jejíž stadion včetně plochy a vnitřních prostor zaplavila voda. Slezané se proto v pátek s Prostějovem neutkají.

"Ligová fotbalová asociace k tomuto kroku (odložení zápasu) přistoupila na základě vážných škod, které na stadionu slezského týmu způsobila víkendová povodeň. Opavu o víkendu postihla extrémně silná povodeň a nevyhnula se ani stadionu, na němž hraje své zápasy Slezský FC. Voda zalila hrací plochu, když na protilehlé tribuně F vystoupala do třetí řady. Vážné poškodila také kabiny, zázemí a poznamenala také okolí stadionu," uvedla LFA v tiskové zprávě.

Dohrávka zápasu šestého kola druhé ligy mezi Varnsdorfem a Chrudimí se kvůli podmáčenému terénu neodehraje v úterý, ale až o den později od 16:30 V původním termínu 19. srpna se z utkání stihlo odehrát pouze 27 minut, než ho za bezbrankového stavu zastavil silný déšť.

Tabulka Chance Národní Ligy