Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Necid zařídil dvěma góly a asistencí výhru nad Opavou a osamostatnil se v čele kanonýrů

Necid nasázel další dva góly.
Necid nasázel další dva góly.Profimedia / ČTK / Paprskář Pavel
Souboj bývalých trenérských partnerů Marka Nikla a Tomáše Zápotočného v rámci 11. kola Chance Národní Ligy skončil jednoznačným triumfem Niklovy Viktorie Žižkov. Ta netradičně v sobotu dopoledne porazila Opavu 4:1, na čemž se už v prvním poločase podílel dvěma góly a asistencí Tomáš Necid (35). Ten se tak s osmi góly osamostatnil v čele tabulky střelců. Pražané zvítězili poprvé od poloviny srpna, Slezané prohráli podruhé za sebou.

Žižkov – Opava 4:1

V úvodní dvacetiminutovce byla sice Opava mírně aktivnější, jedinou příležitost si ale vypracovala v 11. minutě po střele Jakuba Rezka z ostrého úhlu, s níž si brankář Martin Melichar poradil. Pražané se naopak prosadili hned z první vážnější možnosti, Necid ve 23. minutě hlavou poslal balon do běhu Michaelu Hönigovi, jenž přehodil hostujícího brankáře Adama Richtera.

Ve 32. minutě udělal minelu v rozehrávce nigerijský stoper Slezského FC Solomon Omale. Míč se dostal k Milanu Jiráskovi, jehož sraženou střelu si našel Necid a levačkou rozvlnil síť. Uběhlo jen několik vteřin od rozehrání, Jirásek poslal míč do běhu Ekvádorci Augustu Batiojovi, ten přihrávkou z pravé strany na malé vápno vybídl opět ke skórování Necida a vysoký forvard zavěsil pod břevno. Závěr prvního dějství nabídl ještě obrovskou šanci domácího Václava Proška, tváří v tvář jej však vychytal Richter.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

První vážnější akce druhé půle přišla v 64. minutě. Kapverdský křídelník SFC Papalelé si naskočil na centr Rezka a hlavičkoval k pravé tyči, před brankovou čarou ale míč odklidil do bezpečí Daniel Fišl. O tři minuty později se sám na bránu Opavy hnal opět Hönig, čistě jej však zastavil dobíhající mauricijský bek Wilson Mootoo.

Opavští se dočkali snížení v 71. minutě. Ondřej Lehoczki z pravé strany přihrál pod sebe na střídajícího Josefa Blatného, jehož tečovaná střela skončila za zády Melichara. Veškeré snahy na bodový zisk vzala Opavě 83. minuta, kdy byl za ostrý faul vyloučen bez předchozího varování Papalelé. V nastaveném čase se prosadil za žižkovské barvy ještě Adam Toula, jehož sražená rána zamířila k leve tyči hostující branky.

Opava tak prohrála podruhé za sebou po čtyřech předchozích výhrách a v tabulce zůstává pátá. Žižkov se posunul na šesté místo a na svého soupeře ztrácí už jen bod. Vítězství Pražanů nad Slezany je první na den přesně po deseti letech. Opava i přesto natáhla sérii ve vzájemných zápasech, v nichž skórovala, na deset utkání.

Zlín – Sparta B (16:00)

Líšeň – Chrudim (16:30)

Táborsko – Vyškov (16:30)

Prostějov – Varnsdorf (18:00)

Tabulka ChNL