Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Myslím, že se jako tým zlepšujeme, říká brněnský obránce Kubr. Je přesvědčený, že výsledky přijdou

Lucas Kubr už si fotbal zase užívá.
Lucas Kubr už si fotbal zase užívá.fczbrno.cz
Zbrojovce Brno se sice v Chance Národní Lize nedaří, mladý český reprezentant Lucas Kubr (20) je ale v sedmém nebi. Talentovaný obránce si užívá fotbalu a po půl roce se také vrátil do národního týmu hráčů do 20 let. Proti Itálii (1:2) nastoupil v základní sestavě, proti Turecku (0:0) pak jako střídající hráč ve druhé půli. "Rád jsem si zahrál, ale mrzí nás všechny, že jsme nevyhráli. Chybělo málo, abych měl proti Turecku asistenci, ta šance byla opravdu jasná," svěřil se rodák z Belgie.

V dresu národního týmu si musel zvykat na hru se čtyřmi obránci a přiznává, že to chvíli trvalo. "Sice jsem to hrál v Norsku, ale trochu jinak, musel jsem si zvykat na jiný systém. Je to trochu odlišné od toho, co hrajeme v klubu a na co jsem si zvykal poslední dva měsíce. Méně běhání a více bránění," prozradil Kubr.

Moc se těšil na to, jak si zahraje druhou nejvyšší soutěž, jenže počasí rozhodlo jinak. Kvůli dešti se v Česku moc fotbalu hrát o víkendu nebude. "Je to naprosto logické. Ani čistě fotbalově by to nestálo za moc, akorát bychom rozbili hřiště. Osobně by mi to asi taky moc nesedlo, jsem spíš techničtější hráč," souhlasil s odkladem zápasů.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Nic to ale nemůže změnit na tom, že si v Brně fotbalu užívá. "Moc rád hraju doma, máme teď skvělé hřiště. Zatím asi nejlepší, co jsem v soutěži viděl. Hraje se mi na něm dobře, myslím, že i jako tým se zlepšujeme a potřebujeme teď hlavně vyladit koncovku. Pak přijdou i výsledky, o tom jsem přesvědčený," přesvědčoval v rozhovoru pro klubový web.

"Jsem taky rád, že toho docela dost odehraju, protože to je jediný způsob, jak fotbal může být zábava. V Norsku jsem seděl hlavně na lavičce, to taková zábava není," pousmál se při vzpomínce na působení v týmu Bodo Glimt.