Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Líšeň schytala příděl od rezervy Slavie. Zbrojovka selhala, do čela tabulky jde Zlín

B-tým Slavie dovedl k vítězství v Líšni hattrickem Samuel Pikolon.
B-tým Slavie dovedl k vítězství v Líšni hattrickem Samuel Pikolon.slavia.cz
Líšeň utrpěla ve třetím kole Chance Národní Ligy na domácím hřišti debakl 0:4 od B-týmu Slavie a zaznamenala první porážku v nové sezoně druhé nejvyšší české soutěže. Vyškov, který byl odborníky v předsezonních prognózách řazen mezi širší okruh favoritů, zůstává i po třetím kole bez vítězství, tentokrát remizoval doma 1:1 s Vlašimí. Selhal i další adept na postup, Zbrojovka Brno padla v Chrudimi 0:1. Do čela tabulky se po výhře 2:0 v Prostějově vyhoupl Zlín.

Líšeň – Slavia Praha B 0:4

O triumf slávistické rezervy se hattrickem zásadně přičinil Samuel Pikolon. Brněnský tým naopak nenavázal na předchozí vítězství 4:1 na Žižkově a ze dvou domácích zápasů v nové sezoně uhrál jediný bod.

Vyškov – Vlašim 1:1

Ve vyrovnaném utkání padly na obou stranách branky z rohových kopů. Za domácí se už ve druhé minutě utkání trefil Abdoulaye Sylla, za hosty krátce po přestávce vyrovnával Petr Breda.

Prostějov – Zlín 0:2

Skóre otevřel Vukadin Vukadinovič a přinesl na kopačky Ševců klid. Největší šanci domácích zahodil ve druhé půli Filip Žák a potvrdil gólové trápení Prostějova, výhru Zlína zpečetil v 90. minutě střídající Cletus Nombil.

Chrudim – Zbrojovka Brno 1:0

V závěru měla Zbrojovka na dosah alespoň bod, Roman Potočný však v nastavení zahodil penaltu. Domácí přetavili střeleckou převahu v jedinou branku utkání, o níž se postaral Jan Řezníček, a posunuli se na třetí příčku tabulky.

Sigma Olomouc B – Žižkov 1:1

Vše podstatné se odehrálo v úvodní desetiminutovce, kdy otevřel skóre Daniel Fišl, na něhož po přihrávce Deleho Israela bleskurychle zareagoval domácí Moses Emmanuel. Asistent u první letošní olomoucké branky mohl několikrát sám rozhodnout, žádný z jeho nebezpečných pokusů ovšem v brance neskončil.

Sparta Praha B – Jihlava 4:0

Hosté dohrávali od čtvrté minuty bez vyloučeného Baby Labarana Khalida a sparťané dlouhou převahu využili už v prvním poločase, kdy nasázeli tři branky. Svěřenci trenéra Luboše Loučky si tak připsali premiérové vítězství v sezoně a částečně odčinili porážku z nedělního derby.

Táborsko – Baník Ostrava B 1:2

Domácí, jimž se v loňské sezoně rozpustil sen o postupu do nejvyšší soutěže až v baráži, šli po skvělé práci Bojana Djordjiče do vedení. Ještě v první půli však hosté potrestali nejistou obranu Jihočechů a obrat dokonal v závěru povedeným přímým kopem Zdeněk Říha.

Varnsdorf – Opava 3:1

Varnsdorf si připsal první výhru v sezoně, naopak Slezané ani napotřetí v úvodu ročníku nedokázali vyhrát.

Tabulka Chance Národní Ligy