Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jarolím se rozhodl posadit reprezentanty a přineslo to ovoce. Musí si o sestavu říct, prohlásil

Jarolím ještě ve službách Mladé Boleslavi.
Jarolím ještě ve službách Mladé Boleslavi.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Vysočina Jihlava před reprezentační pauzou ve druhé lize zabrala a odlepila se z poslední příčky, když vyhrála na půdě rezervy Baníku 2:1. Trenér Marek Jarolím (40) našel odvahu posadit mládežnické reprezentanty Šancla s Farkou a zamíchal sestavou, která dosáhla na tři body. "Věříme, že se odrazíme k dalším bodovým ziskům. Nebojím se říci, že jsme si za tříbodovým ziskem cílevědomě šli a zaslouženě jsme na výhru dosáhli," pochvaloval si na webu Vysočiny.

Jihlava vyhrála na půdě soupeře poprvé v sezoně a Jarolím přiznal, že tým tento úspěch moc potřeboval a nyní se bude snažit na něj navázat. "Udělali jsme jen malý krůček, před námi je ještě množství výzev a úkolů. Už s Vlašimí jsme byli velmi blízko, ale až teď jsme naše společné úsilí dokázali naplno zúročit," řekl kouč momentálně třináctého týmu Chance Národní Ligy.

Tým pochválil za kvalitní výkon v první půli, kdy měl tým několik šancí. "Gól dlouho nepřicházel, naštěstí jsme byli trpěliví a v závěru první půle jsme se dočkali z penalty. Po přestávce jsme po rohu dali druhou branku. Kaňkou je, že jsme si zápas v závěru zdramatizovali a opět neudrželi čisté konto," doplnil s tím, že se týmu bude po dobrém výsledku lépe připravovat během reprezentační pauzy.

Kouč vysvětlil i svůj tah nechat na lavičce náhradníků mládežnické reprezentanty Šancla a Farku. "Primární je vždy týmový úspěch a my se tentokrát rozhodli pro jiné hráče, z nichž jednou též mohou být reprezentanti. Cítili jsme, že Ti, které jsme v Ostravě nasadili, jsou pro zápas nejpřipravenější. S oběma kluky jsem o tom mluvil a vysvětlil jim, že i takové momenty k vývoji fotbalisty patří. Musí se s tím popasovat a znovu si o základní sestavu říct," dodal Jarolím.

Baník Ostrava B – Jihlava 1:2