Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hanácké derby ve druhé lize gól nepřineslo. Sigmě nepomohly ani posily z áčka

Olomoucká rezerva recept na prostějovskou obranu nenašla.
Olomoucká rezerva recept na prostějovskou obranu nenašla.SK Sigma Olomouc
V sobotu dopoledne se střetla rezerva Olomouce a Prostějov, tedy dva celky, které v prvním kole Chance Národní Ligy nevstřelily ani gól. Ofenzivní trápení pokračovalo i ve vzájemném střetnutí, a tak hanácké derby po nevýrazných výkonech skončilo remízou 0:0. Sigmě v domácím prostředí nepomohlo ani několik posil z prvního týmu.

Sigma Olomouc B – Prostějov 0:0

Čekalo se, že olomoucká rezerva díky domácímu prostředí i posilám z A-týmu, mezi které se zařadil Martin Pospíšil, Matúš Macík, Vít Beneš nebo Jan Vodháněl, vstoupí do utkání o něco aktivněji. To se potvrdilo, ale žádný velký tlak k vidění nebyl. Prostějov bránil velmi pozorně a první větší šance tak byla k vidění až ve 13. minutě. K hlavičce v pokutovém území se dostal Vodháněl, ale gólman Luděk Vejmola byl připraven.

Poté se hra ucelila v jednotný obraz. Oba týmy sice poměrně s chutí útočily, ale v poslední třetině hřiště se hráčům nedařilo překonávat soupeřovu obranu. Z utkání se tak postupně stal hlavně boj o střed pole bez většího vzrušení. Sigma zapnula až s blížícím se koncem poločasu, ale Yunusa Muritala pálil z otočky mimo. Ve 44. minutě pak měl Pospíšil k dispozici přímý kop, z dobré pozice však trefil jen zeď. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé poloviny vstoupila lépe Olomouc. Nebezpečně šajtlí střílel Pospíšil, ale branku netrefil. Osměloval se i Prostějov, avšak okolo šestnáctky působil bezradným dojmem. Sigma na tom nebyla o moc lépe, fanoušci tak sledovali místo kombinací spíše jednoduché nákopy a centry, ani tato taktika však týmům úspěch nepřinesla. Ke konci utkání již byla vidět větší únava, což bylo kvůli velkému horku pochopitelné.

Ani jednomu z týmů se nepodařilo prolomit ofenzivní trápení. Zatímco Sigma zapsala první bod v sezoně, pro Prostějov to byl druhý bezbrankový výsledek za sebou, na kontě má tedy dva body.

Tabulka Chance Národní Ligy