Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chrudim smetla Vyškov a vede druhou ligu, mladíci Sparty i Slavie remizovali

Jedním ze střelců Slavie byl i Daniel Toula.
Jedním ze střelců Slavie byl i Daniel Toula.ČTK / Paprskář Pavel
Fotbalisté Chrudimi zvítězili v devátém kole Chance Národní Ligy na hřišti Vyškova 3:0 a díky lepšímu skóre vystřídali na prvním místě tabulky Zlín. Dosud neporažený favorit soutěže nastoupí proti poslední Jihlavě až 22. října, dnes by utkání kolidovalo se šlágrem první hokejové ligy Zlín – Vsetín. Deváté kolo se mělo původně hrát v polovině září, Ligová fotbalová asociace ho odložila kvůli povodním.

Chrudimští v novém termínu potvrdili formu, naopak Vyškov ztratil body potřetí za sebou. V závěru úvodní dvacetiminutovky se dvakrát v krátkém sledu prosadil 23letý Jiří Hrubeš, pojistku přidal v druhé půli střídající Daniel Kosek. Východočeši počtvrté za sebou udrželi v druhé lize čisté konto a spolu se Zlínem odskočili nejbližším protivníkům už o 12 bodů.

Vyškov mohla na třetím místě vystřídat Líšeň, jenže v závěrečné půlhodině promarnila dvoubrankový náskok a s rezervou Sparty doma remizovala 2:2. Hosté si přitom mohli z Brna odvézt i víc bodů, kdyby Vojtěch Hranoš a Nelson Okeke proměnili pokutové kopy.

Vlašim naopak úspěšně dohnala dvougólové manko proti Slavii, čímž dosáhla na sérii pěti ligových zápasů bez porážky. Poslední příčku opustila rezerva ostravského Baníku, která zvítězila na Žižkově 1:0.

Tabulka Chance Národní Ligy