Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chrudim neudržela domácí neporazitelnost. Drtivou výhru Žižkova režírovalo útočné trio

Žižkov si zastřílel na půdě Chrudimi.
Žižkov si zastřílel na půdě Chrudimi.Viktoria Žižkov / Svatopluk Samler
Fotbalisté Žižkova si v rámci 12. kola Chance Národní Ligy odvezli tři body z Chrudimi za výhru 5:1. Triumf, díky němuž se Pražané vyšplhali na průběžnou třetí příčku, režírovala trojice Václav Prošek, David Sixta a Jiří Sodoma. Mezi sebou totiž obstarali tři asistence a stejné množství branek, kvůli čemuž prozatím stále první Východočeši přišli o domácí neporazitelnost.

Chrudim – Žižkov 1:5

V úvodu utkání byl herně aktivnější Žižkov. Ve 22. minutě si na přihrávku Antonína Vaníčka z levé strany naběhl nikým neobsazený Sodoma, ale na nerovném terénu nedokázal míč ideálně trefit a poslal jej pouze do náruče Jáchyma Šeráka. O dvě minuty později se už ale Sodoma nemýlil a centr Proška umístil hlavou za Šerákova záda. Ve 34. minutě se k míči po přihrávce od Davida Bauera dostal Daniel Kosek, ale při zakončení se ve vápně nedokázal dobře zorientovat. Domácí se hnali za vyrovnáním, kterého se dočkali ve 38. minutě, kdy si po rychlém autu na fantastickou nabídku Davida Látala z pravé strany naběhl na hranici šestnáctky Bauer a jeho tečovaná střela skončila v bráně pražského celku.

V 53. minutě šli znovu do vedení hosté. Do samostatného úniku od půlící čáry se po přihrávce Sixty dostal Prošek, který potrestal katastrofální vyběhnutí Šeráka. Po desetiminutovce, které dominovali Východočeši, přišla pro domácí další rána. Po Sixtově průnikové přihrávce zakončil rychlý protiútok přesnou střelou Vaníček. V 71. minutě přišlo další potrestání vysoké defenzivní linie domácích, kterou tentokrát překonal pasem Jaroslav Tregler a Sodoma druhou brankou zvýšil už na 4:1. V závěru utkání se na hrací plochu podíval i nejlepší střelec soutěže Tomáš Necid a po zmatcích před brankou Chrudimi v poslední minutě zápasu přidal pátý gól hostů.

Střetnutí tak dopadlo lépe pro hosty, kteří se vyšvihli až na průběžnou třetí příčku. V příštím kole pojede Chrudim 21. října na hřiště Prostějova, Žižkov doma přivítá Zbrojovku Brno o den dříve.

Tabulka Chance Národní Ligy