Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chrudim na úvod sezony přejela rezervu Olomouce, Vyškov remizoval s Prostějovem

Chrudim vstoupila do sezony jasnou výhrou.
Chrudim vstoupila do sezony jasnou výhrou.Facebook MFK Chrudim
První druholigová sobota nabídla i souboj dvou celků, které se v loňské sezoně umístily v TOP 5. Na chrudimský Stadion Za Vodojemem totiž v rámci úvodního kola Chance Národní Ligy zavítala rezerva Olomouce. Na lavičkách obou týmů došlo přes léto ke změnám, na svůj debut bude lépe vzpomínat domácí trenér Jindřich Tichai, který slaví výhru 3:0. Body za remízu 0:0 si rozdělily týmy Vyškova a Prostějova.

Chrudim – Olomouc B 3:0

Zápas začali aktivněji hosté, když se hned v první minutě ke střele odhodlal Jan Tobias Stryk, jeho pokus však skončil v rukavicích gólmana Jáchyma Šeráka. Ve 20. minutě se k první střele dostali také domácí fotbalisté a byla to hned střela gólová. Po parádním centru se k balonu dostal Jan Kozojed, míč posunul na Davida Látala, který se z hranice malého pokutového území nemýlil a rozjásal domácí fanoušky.

I v dalším průběhu utkání hrozil Látal, jenž ale svůj samostatný únik ani následnou dobrou pozici ve vápně ale zakončit nedokázal. Do dvou velkých šancí se dostal i Daniel Kosek, ani on ale druhou branku zápasu nepřidal. Ve 38. minutě se však k míči dostal Daniel Kutík, svou levačkou zamířil přesně a drtivý tlak domácích přetavil ve vedení 2:0.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Nepříznivý průběh zápasu se snažil zvrátit olomoucký František Matys, jeho hlavičkové zakončení ale skončilo těsně vedle pravé tyče. V poslední minutě první půle se ke slovu opět dostala levačka Látala, který svou ranou trefil pouze břevno a do šaten se tak odcházelo za stavu 2:0 pro domácí.

Domácí pokračovali ve skvělém výkonu i po přestávce. Hned po třech minutách zahrával nebezpečnou standardní situaci Marek Kejř a svým pokusem donutil brankáře Jana Koutného ke skvělému zákroku. O necelých deset minut později se do první velké olomoucké šance dostal Moses Emmanuel Amasi, špatné vyběhnutí Šeráka ale potrestat nedokázal.

V následujících minutách se toho příliš nedělo. Dopředu se tlačili především hosté, jejich snaha ale žádnou větší příležitost nepřinesla. Jak se střílí góly jim v 79. minutě připomněl opět Látal, který si našel centr Daniela Koska, hlavou upravil na konečných 3:0 a svým druhým gólem zápasu tak definitivně zpečetil první vítězství Chrudimi v této sezoně.

Vyškov – Prostějov 0:0

Vyškov, který dvakrát za sebou neuspěl v baráži o postup do první ligy, mohl vkročit do ročníku vítězně, jenže Schön v nastavení úvodního dějství trefil tyč. V dlouhém závěrečném nastavení zachránil domácí mužstvo zákrok brankáře Borka. Svěřenci trenéra Kameníka, kteří hrají v Drnovicích, v součtu s uplynulou sezonou (včetně baráže) nevyhráli doma čtvrtý soutěžní zápas po sobě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Líšeň – Zlín 0:0

Svěřenci Milana Valachoviče měli v úvodní pětačtyřicetiminutovce navrch, ale všechny střelecké pokusy týmu z předměstí Brna pochytal Stanislav Dostál. Od 55. minuty hrálo domácí mužstvo přesilovku po vyloučení zlínského Rudolfa Reitera. Líšeň si v početní převaze vytvořila několik slibných šancí, včetně trefeného břevna, ale rozvlnit síť se jí nepodařilo. Další moravský souboj prvního kola nového ročníku druhé nejvyšší soutěže tak opět končí bezbrankovou remízou.  

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Táborsko – Slavia B 3:1

Fotbalisté Táborska v prvním kole Chance Národní Ligy porazili rezervu Slavie 3:1. Oba poločasy zkrášlil pro domácí příznivce Jiří Kateřiňák brzkou trefou, čímž zároveň potvrdil ambice Jihočechů na nejvyšší příčky. Mladíci sešívaných se zmohli pouze na snížení skrze zásah Jana Trédla z 58. minuty.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport