Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karviná doma opět padla, tentokrát nestačila na Bohemians. Dukla odjíždí z Hradce bez bodů

Bohemians získali v Karviné tři body.
Bohemians získali v Karviné tři body.Profimedia
Hradec Králové porazil v 5. kole Chance Ligy pražskou Duklu 1:0, a udržel si tak stoprocentní bilanci před vlastním publikem v této sezoně. Rozhodující trefu si připsal v závěru prvního poločasu Ondřej Mihálik (27), jenž napravil své zaváhání z předchozího utkání na hřišti Baníku, kdy neproměnil penaltu. Karviná chtěla fanouškům dopřát první tři body na domácím hřišti, tento plán ovšem dostal trhlinu hned v prvních dvaceti vteřinách hry, kdy skóroval hostující Jan Matoušek (26). První branku v novém dresu pak sice vstřelil Filip Vecheta (21), tři body však pro Bohemians vystřelil Júsuf (31).

Hradec Králové – Dukla Praha 1:0

První klíčový moment přišel v 18. minutě při třetím rohovém kopu domácích, po kterém VAR upozornil na ruku hráče Pražanů Filipa Lichého a sudí Jan Všetečka nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Vlkanova, ale jeho nepříliš povedený pokus vyrazil brankář hostů Matúš Hruška. Ve 36. minutě se pro hráče Dukly otevřel prostor před hradeckou šestnáctkou, střelecké pokusy Davida Ludvíčka i Štěpána Šebrleho ale obětavě zablokoval domácí obránce Filip Čihák.

O dvě minuty později se do vápna černobílých vřítil Muris Mešanovič, po souboji s Petráškem se zřítil k zemi, ale rozhodčí jasně signalizoval, že pokutový kop se pískat nebude. Votroci nakonec udeřili v nastaveném čase. Ve 46. minutě po centru Daniela Horáka do pokutového území svého obránce předskočil Mihálik a zblízka překonal bezmocného Hrušku.

Mihálik vstřelil jediný gól zápasu.
Mihálik vstřelil jediný gól zápasu.Opta by Stats Perform

V úvodu druhého poločasu byli aktivnější domácí, ani jedno z mužstev si však dlouho nedokázalo vypracovat nebezpečnější příležitost. V 58. minutě se na hřišti poprvé v dresu Dukly objevil střídající Jakub Řezníček, který tento týden posílil útok Pražanů po přestupu z brněnské Zbrojovky.

V 69. minutě vybídl Vlkanovu narážečkou ke střele Matěj Koubek, ta však mířila pouze doprostřed a Hruška ji dokázal vyrazit. Domácí i nadále kontrolovali hru a Duklu do šancí nepouštěli. v 85. minutě Petr Kodeš nádherně posunul míč na nabíhajícího Mihálika, ten ale po samostatném úniku pouze orazítkoval břevno Hruškovy branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Dukla se nedokázala gólově prosadit ani v nařízeném čtyřminutovém nastavení, a tak si svěřenci trenéra Davida Horejše v domácím prostředí připsali do tabulky důležité tři body.

Karviná – Bohemians 1:2

Hned v prvním minutě byl sám na své polovině Dávid Krčík, který ale zazmatkoval a nabídl míč Janu Matouškovi, jenž samostatný únik na gólmana zakončil obstřelem na zadní tyč. Během následujících minut si velké šance vyměnily oba celky, ale radoval se až v 9. minutě domácí Vecheta, jehož hlavička rozvlnila síť.

Zápas poté pokračoval ve velmi dobrém tempu, oba týmy se tlačily dopředu. Občasné nepřesnosti pak fanoušci odpustili, hráči totiž na mokrém terénu vehementně bojovali. Když už se zdálo, že poločas míří do remízového rozuzlení, přinesl radost pražskému celku útočník Júsuf, jenž od půlky utekl všem a dokázal zakončit přesně.

To však nemuselo být vše. Těsně před poločasem měla velkou šanci Karviná, ale slibné pozici nedokázal umístit hlavičku přesně Giannis-Fivos Botos. Rčení nedáš, dostaneš, mohli potvrdit hosté, kteří v nastavení upalovali v přečíslení na branku Karviné, jenže Matoušek tentokrát gól neslavil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Parádní ofenzivní podívaná pokračovala i ve druhém poločase. Jako první pořádně zahrozili hosté, Matoušek se už poněkolikáté dostal do protiútoku, ale obrana stihla jeho pokus zablokovat. Z následného rohu pak hlavičkoval těsně nad Antonín Křapka. O dvě minuty později hrozil opět Matoušek, ten ovšem tentokrát nechal vyniknout gólmana. Trenér Bohemians Jaroslav Veselý mohl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Obraz hry se pak změnil, Bohemians se s přibývajícím časem zatáhli před své vápno a Karviná začala dobývat, nicméně šance Botose či Mikuše zůstaly nevyužity. V deštivém utkání tak sebrali všechny tři body Bohemians, pro které to byla první výhra venku v této sezoně, zatímco Karviná prohrála třetí ze čtyř duelů.

Tabulka Chance Ligy