Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vitík za vyloučení v derby potrestán nebude. Oscar vynechá tři zápasy, tvrdý přístup u Frýdka

Martin Vitík nepochopil vyloučení v derby.
Martin Vitík nepochopil vyloučení v derby.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Na první pohled šlo o nepřehlednou situaci, po níž Martin Vitík (21) viděl od rozhodčího Ladislava Szikszaye druhou žlutou kartu. Neoprávněně, stoper pražské Sparty totiž v derby slávistického brankáře Antonína Kinského nikterak neatakoval. Zatímco v samotném nedělním zápase musel reprezentační obránce předčasně opustit hřiště, dodatečně už potrestán nebude – rozhodla tak disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, která řízení s ním zastavila.

"Komise rozhodčích FAČR na základě protestu Sparty proti udělení druhé žluté karty ve svém stanovisku potvrdila, že nejenže nebylo vyloučení opodstatněné, ale zároveň nedošlo ani k žádnému přestupku proti pravidlům fotbalu. Vedení soutěže proto protest označilo za důvodný a DK LFA na základě těchto skutečností disciplinární řízení zastavila a hráči neuložila žádný trest. Martin Vitík tak může nastoupit hned k dalšímu soutěžnímu utkání," uvedl v komuniké předseda DK LFA Jiří Matzner.

Trestu se naopak nevyhne středopolař Slavie Oscar, který udeřil hlavou sparťana Albiona Rrahmaniho. Liberijský fotbalista bude trenérovi Jindřichu Trpišovskému chybět tři zápasy. Stejnou dobu bude scházet olomoucké Sigmě nejlepší střelec Chance Ligy Jan Kliment.

Dokonce o dva duely déle si nezahraje liberecký Christian Frýdek, který v sobotním podještědském derby na polovině hřiště ostře zajel do Jakuba Martince a v 74. minutě dostal rovnou červenou kartu. Slovan v té chvíli v utkání 11. ligového kola prohrával 0:4, nakonec severočeskému rivalovi podlehl 0:5. Podle šéfa disciplinární komise šlo o faul z frustrace, který měl potenciál vážně zranit. 

"Ač k zápasům, zejména pak derby, emoce patří, zákrok hráče Frýdka na obránce Jablonce Tomáše Martince byl daleko za hranou zdravých emocí a férovosti. Naopak šlo z pohledu DK LFA o čin z frustrace, který navíc měl potenciál vážně zranit. Můžeme mluvit o štěstí, že se tak nestalo. Podobné fauly nemají ve fotbale co dělat a DK LFA při jejich hodnocení bude i v budoucnu postupovat nekompromisně," uvedl Matzner k zákroku ze stadionu U Nisy.

Livesport Daily RE:ACTION: Slavia byla dominantní, Spartě chyběl zápal
Livesport

Bohemians 1905 kvůli pronesení a použití pyrotechniky fanoušky v zápase 10. kola se Slavií dostali pokutu 90 tisíc korun, jejich vršovický rival zaplatí 50 tisíc. Sparta musí za nevhodné pokřiky fanoušků v utkání s Olomoucí zaplatit 30 tisíc stejně jako Slovácko za vstup neoprávněných osob na hrací plochu v utkání s Karvinou.

Tabulka Chance Ligy