Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kozel zařídil Liberci hořké shledání. Jablonec si v podještědském derby otevřel střelnici

Aktualizováno
Sebastian Nebyla slaví gól Liberci.
Sebastian Nebyla slaví gól Liberci.ČTK / Petrášek Radek
Liberec utrpěl v 11. kole Chance Ligy od Jablonce na svém hřišti potupný debakl 0:5. Klíčový moment zápasu nastal už v 17. minutě, kdy si srazil míč do vlastní sítě Adam Ševínský. Trenér Luboš Kozel, jenž ještě na jaře vedl Slovan, tak prodloužil svou neporazitelnost v podještědském derby. Naopak svěřenci Radoslava Kováče podtrhli špatnou bilanci ze stadionu U Nisy, kde vyhráli z dosavadních šesti duelů jen jednou.

Liberec – Jablonec 0:5

Hráči Liberce vstupovali do zápasu posilněni čtyřgólovým koncertem na půdě Dukly. Největší podíl na jejich výhře měl mnohými fanoušky severočeského klubu zatracovaný útočník Lukáš Letenay, který se proti klubu trenéra Petra Rady blýskl dvěma góly a jednou asistencí. Slušnou formou ale oplýval i rival z Jablonce, ten na tříbodový úspěch proti Hradci Králové navázal pohárovým skalpem Domažlic.

Úvodní šanci zápasu vytvořil ve čtvrté minutě perfektním pasem Marek Icha, jenž vyslal dopředu Ľubomíra Tuptu. Ten si míč dobře převzal, ale svou následnou přízemní střelu poslal vedle pravé tyče. V 17. minutě se již Liberečtí prosadili, ke smůle jejich fanoušků však do vlastní branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Centr z levé strany od Matěje Polidara totiž trestuhodně neudržel Hugo Jan Bačkovský a dobíhající Ševínský si vypadlý míč srazil do vlastní sítě. Těsně před pauzou se trefil i David Puškáč, jenže jeho radost z gólové dorážky zarazil zdvižený praporek sudího. Před koncem půle ještě dvakrát podržel Liberec Bačkovský, po změně stran se už ale hosté radovali z navýšení náskoku.

Zásluhu na tom měl Bienvenue Kanakimana, jenž se přiřítil do vápna z pravé strany a tvrdou ranou pod břevno nedal Bačkovskému sebemenší šanci zasáhnout. V 58. minutě pak Jablonečtí kompletně rozebrali domácí obranu, když po přiťuknutí Kanakimany přidal přesnou ranou k bližší tyči třetí gól Sebastian Nebyla.

Jen o pár chvil později vyslal Polidar dlouhý centr do vápna, kde jej Jakub Martinec usměrnil hlavou za záda Bačkovského. Následně si vytáhlý stoper hostujícího celku užil i provokativní oslavu gólu, kterou pobouřil přihlížející domácí kotel. Naprostý zmar a frustraci Kováčových svěřenců pak podtrhl Christian Frýdek, jenž byl za ostrý skluz na kotník Martince vyloučen.

Definitivní tečku pak napsal za příběhem potupného večera domácích fotbalistů nádhernou ranou z hranice vápna Alexis Alegue. Utkání tak dopadlo mnohem lépe pro hosty. V příštím kole pojede Liberec 19. října na hřiště úřadujícího mistra Sparty, Jablonec vyzve o den později velikána z druhého břehu Vltavy, když se doma střetne se Slavií. 

Tabulka Chance Ligy