Urostlý senegalský stoper i rakouský brankář. Viktoria představila hned dvě utajené posily

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Urostlý senegalský stoper i rakouský brankář. Viktoria představila hned dvě utajené posily

Aktualizováno
Cory Sène je od prvního pohledu urostlý obránce.
Cory Sène je od prvního pohledu urostlý obránce.FC Viktoria Plzeň
Plzeň hlásí další letní posily. Trenér Miroslav Koubek (72) může v přípravě na novou sezonu počítat s urostlým středním obráncem Corym Sènem (23) z druholigového rakouského Lafnitzu, který podepsal na západě Čech tříletý kontrakt, a se stejně starým rakouským brankářem Florianem Wiegelem, jenž přichází z Leobenu.

"Jde o další díl do naší filozofie. Mladý hráč na sebe výrazně upozornil v našem partnerském klubu v Rakousku a nyní dostává příležitost, aby zabojoval o svou šanci u nás," řekl k nové posile pro klubový web sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář. "Již na podzim s námi absolvoval krátký test a na několik trénincích ukázal velký potenciál, který budeme chtít nadále rozvíjet," dodal.

Sèneho čeká premiérové angažmá v nejvyšší soutěži. Před pěti lety se přesunul ze Senegalu do Francie, kde hrál především za rezervní tým Lensu ve čtvrté lize. Za A-tým nastoupil ke třem soutěžním utkáním a vyzkoušel si i půlroční hostování v Annecy ve třetí lize. V druholigovém Lafnitzu strávil jednu sezonu.

"Viktorka je velký klub a jsem nadšený, že mohu obléknout její dres. Už se těším, až naskočím do přípravy. Teď už bude jen na mně, abych se ukázal v tom nejlepším světle. Motivaci mám obrovskou," řekl Sène po podpisu smlouvy.

Rakouský brankář

"Jde o mladého gólmana s vynikajícími parametry, kterého jsme sledovali. Nyní rozšíří náš brankářský tým a věříme, že se rychle aklimatizuje v novém prostředí a bude přínosem," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

"Zájem Viktorky mě hodně překvapil a velmi pozitivně. Vůbec jsem neváhal," řekl nový brankář po podpisu smlouvy. "Klub samozřejmě znám, sledoval jsem ho v pohárech, třeba čtvrtfinálový zápas s Fiorentinou jsem viděl v televizi. A tenkrát mě ani ve snu nenapadlo, že tady takhle brzy budu stát. Je to pro mě obrovská výzva a těším se na ni," dodal Wiegele, který měří 205 centimetrů.

Brankářský tým Viktorie Plzeň hlásí novou posilu.
Brankářský tým Viktorie Plzeň hlásí novou posilu.FC Viktoria Plzeň

Senegalský stoper a rakouský brankář jsou třetí a čtvrtou novou posilou Plzně. Ze Zlína přišel záložník Tom Slončík a z Hradce Králové útočník Daniel Vašulín. Západočeši rovněž dotáhli přestupy liberijského stopera Sampsona Dweha a francouzského halvbeka nebo záložníka Cheicka Souarého, kteří ve Viktorii v minulé sezoně hostovali.

První možnost ukázat se v ligovém zápase budou mít obě posily 20. července, kdy Plzeň zavítá na půdu nováčka Dukly.

Kompletní program české ligy