Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tabulkoví sousedé Bohemians a Liberec se po záživné přestřelce rozešli smírně 2:2

Aktualizováno
Václav Drchal z Bohemians a liberecký Aziz Kayondo v hlavičkovém souboji.
Václav Drchal z Bohemians a liberecký Aziz Kayondo v hlavičkovém souboji.ČTK / Petrášek Radek
Liberec remizoval v devátém kole Chance Ligy na stadionu U Nisy s Bohemians 2:2. Již ve třetí minutě rozradostnil fanoušky hostů chytrou patičkou Jan Kovařík, po půlhodině hry ale Severočeši utkání otočili. Domácí sice i nadále dominovali, záživné utkání ale v 71. minutě vyrovnal Vladimír Zeman svým prvním zásahem v prvoligovém fotbale.

Slovan Liberec – Bohemians 2:2

Tabulkoví sousedé z Liberce a Prahy měli v posledních čtyřech ligových zápasech naprosto totožnou formu, během níž zvítězili jen jednou. V posledním kole hráči Slovanu doma přivítali Plzeň, proti níž se dal vybojovaný bod brát jako úspěch. Bohemians však remizovali s Českými Budějovicemi, které do té doby pokaždé prohrály. Při výjezdu na sever Čech se tak chtěli Klokani pokusit vynahradit svým fanouškům toto zklamání.

To se v záživném vstupu do duelu podařilo již ve třetí minutě pohlednou patičkou Janu Kovaříkovi, který z bezprostřední blízkosti těžil z průniku rychlonohého Jana Matouška po levém křídle. Na míči silnější domácí však brzy vyrovnali. Dominik Pleštil si ve vápně počínal nedovoleně, což z penalty s přehledem potrestal Ľubomír Tupta. Liberec skóre otočil po půlhodině hry.

U malého vápna hlavičkoval volný Marek Icha poté, co k němu propadl centr. I druhé dějství mohlo hned na začátek přinést rychlou branku, Michal Hlavatý však po náběhu za obranu vyslal z úhlu střelu, kterou gólman Tomáš Frühwald dokázal vytěsnit. Když poté selhal nikým neatakovaný Denis Višinský při střele z hranice vápna, vzali si slovo Klokani.

Střídající Zeman si naskočil na centr Matěje Hybše a míč poslal nechytatelně k pravé tyči. Když už slavili otočku skóre i hosté po zásahu Roberta Hrubého, radost jim vzal ofsajdový praporek. Odmávání postavení mimo hru utnulo i oslavy Lukáše Letenaye, povedený obstřel zevnitř vápna k tyči tak sporně nebyl uznán.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Liberec si tak nakonec se soupeřem z Prahy rozdělil body. V příštím kole do hlavního města sám zavítá, 28. září jej totiž hostí Dukla. Bohemka bude mít o den později nejkratší možný výjezd, v Edenu totiž vyzve Slavii.

Tabulka Chance Ligy