Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Straka se v Dynamu dočkal asistenta, realizační tým rozšířil bývalý reprezentant Novotný

Aktualizováno
Jiří Novotný se stal asistentem Františka Straky v Dynamu.
Jiří Novotný se stal asistentem Františka Straky v Dynamu.ČTK / Svoboda Jaroslav
Bývalý obránce národního týmu a pražské Sparty Jiří Novotný (54) se stal asistentem trenéra Františka Straky (66) v Českých Budějovicích. Jihočeši oznámili příchod čtrnáctinásobného mistra ligy do realizačního týmu na klubovém webu. Novotný už v novém působišti absolvoval první trénink a se svěřenci v reprezentační přestávce odjede na soustředění na Lipně.

Novotného oslovil samotný Straka, se kterým byli kdysi spoluhráči a pomohli Spartě k titulům v letech 1987 a 1988. "Ptal se mě, jestli bych do toho s ním šel. Řekl jsem, že do toho jdu," uvedl český rekordman v počtu hráčských titulů a bývalý sparťanský kapitán.

První trenérské angažmá u týmu nejvyšší soutěže považuje za velkou výzvu. "A navíc se mohu ještě učit od Franty. Budu se snažit co největší měrou přispět k tomu, abychom byli úspěšní," prohlásil majitel nejvyšší trenérské licence pro soutěže FIFA.

Bývalý reprezentační obránce ukončil profesionální hráčskou kariéru v roce 2009. Během ní po odchodu ze Sparty v roce 2003 ještě působil v Kazani a dohrál ji v Mostu, Blšanech, Ružomberku a Dukle. Poté vystudoval trenérskou licenci.

Trenéřinu si poprvé vyzkoušel jako asistent ve Vyšehradě, stejnou pozici zastával v Rakovníku. Sezonu 2022/23 strávil v roli šéfa lavičky rezervy Viktorie Žižkov v krajském přeboru. V minulém ročníku ještě sám nastupoval v nižší soutěži za Olympii Hradec Králové, kde také střílel důležité góly.

Poslední zápasy Českých Budějovic.
Poslední zápasy Českých Budějovic.Livesport

Straka se stal trenérem Dynama na konci července po dvou kolech této sezony, kdy nahradil Jiřího Lercha. V srpnu byl jeho asistentem jmenován bývalý brankář a pozorovatel u reprezentace Miroslav Jirkal. Jihočeši až o uplynulém víkendu a po šesti porážkách získali první bod v sezoně za bezbrankovou remízu s Bohemians 1905 a uzavírají tabulku s hrozivým skóre 1:19.

Kromě nového člena realizačního týmu řeší klub podle serveru inFotbal.cz i posílení hráčského kádru. V minulosti se psalo o příchodu nigerijského útočníka Kennetha Ikugara, jenž se neprosadil v Olomouci. Další novou tvář si jihočeský klub vyhlédl ve druhé lize, jde o Lukáše Raaba z Líšně, jenž by měl pomoci Dynamu s vylepšením bezzubé ofenzivy.

Další přestupy a spekulace