Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Start ligy ONLINE: Jubilejní zápas pro Trpišovského, Regáli vstřelil Liberci nádherný gól

Aktualizováno
Trpišovský už má na svém kontě 300 odtrénovaných duelů v první lize.
Trpišovský už má na svém kontě 300 odtrénovaných duelů v první lize.Profimedia
Ligový fotbal je zpátky. V pátek večer nový ročník Chance Ligy, jehož vítěz se kvalifikuje přímo do Ligy mistrů, odstartoval duel Sparty s Pardubicemi a další atraktivní bitvy, plné hezkých gólů, se hrály v průběhu celého víkendu. Neděli odstartovala výhra Liberce nad Karvinou a obratem došlo i na překvapivou remízu Slavie. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob českých stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

21. ČERVENCE

22:12 – Bláznivý závěr zápasu naservíroval fanouškům závěrečný souboj prvního kola mezi Hradcem Králové a Teplicemi. Když už to vypadalo, že si Skláři odvezou na sever Čech všechny tři body, vstoupil do akce systém VAR a vše směřovalo k bezbrankové remíze. Malšovická aréna se však vzápětí gólové radosti skutečně dočkala, když se v 95. minutě prosadil Karel Spáčil a Votroci mohli slavit.

20:15 – "Dopředu jsme si nevypracovali tolik šancí, hlavně první poločas byl náročný. Soupeř nás dobře dostupoval, byl dynamičtější. Bránění a soubojový aspekt hry jsme zvládli, v ofenzivě nám ale chybělo dobré řešení. Chyběl nám gól ze standardních situací, díky čemuž jsme tu uspěli loni. Dnes v takovém zápase to bylo potřeba," zdůraznil Jindřich Trpišovský po bezbrankové remíze na hřišti Slovácka důležitost vypomoci si brankou z rohu či přímého kopu v typologicky podobném utkání.

19:01 – Jen remízou odstartovali do nového ročníku fotbalisté Slavie, kteří nedokázali dát ani gól na hřišti Slovácka. K výhře nepomohlo ani nasazení 10 reprezentantů z Eura.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Enetpulse

18:10Tomáš Vlček za Slavii nedohraje zápas v Uherském Hradišti. Odchovanec vršovického klubu těsně před koncem prvního poločasu odstoupil se zraněným kolenem, jeho místo zaujal David Zima.

17:25 – Nedělní zápas se Slováckem je speciální pro trenéra sešívaných Jindřicha Trpišovského, který v první lize koučuje jubilejní 300. zápas. Kromě Slavie působil v minulosti i na lavičce Slovanu Liberec.

16:28Liberec sice na hřišti Karviné od 4. minuty prohrával, nakonec si ale celkem s klidem došel pro první tři body sezony, a to po vítězství 3:1. Nový trenér Radoslav Kováč tak při premiéře s týmem může slavit.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

15:15 – Obránce Slovanu Liberec Dominik Plechatý dnes nastoupil k jubilejnímu 100. zápasu v nejvyšší české soutěži. Zajímavé je, že se bývalý hráč Sparty, Mladé Boleslavi či Jablonce ještě ani jednou nezapsal mezi střelce.

14:35 – Lepší vstup do zápasu si Karviná proti ambicióznímu Liberci ani vysnít nemohla. Už ve čtvrté minutě se nádhernou střelou zpoza vápna prezentoval slovenský útočník Martin Regáli, který vymetl pavučinky v bráně Jana Huga Bačkovského a poslal domácí do vedení.

10:20Pavel Šulc pokračuje v krasojízdě. V minulé sezoně měla plzeňská hvězdička nabito, prostřílela se až do národního týmu a odjela také s reprezentací na Euro do Německa. Pak si dal jeden z lídrů Viktorie týden volna a už zase jede na plný plyn. A na Julisce už Šulc jedním gólem pomohl Plzni k výhře nad Duklou 3:1. O únavě nemohla být řeč. "Doufám, že moje limity jdou daleko. Sezona bude dlouhá a věřím, že budeme hrát hodně zápasů. A já co nejvíce minut," přál si Šulc před kamerami O2 TV. Více informací najdete v článku.

10:00 – Trenér fotbalistů Plzně Miroslav Koubek poslal v 75. minutě na hřiště stále teprve šestnáctiletého záložníka Jiřího Panoše a udělal tím z něj vůbec nejmladšího hráče Viktorie, který kdy v první lize nastoupil. "Bylo to úplně neskutečný už od začátku, když jsem viděl náš kotel a pak jsem se při rozcvičce zdravil s rodiči. Byl to obrovský zážitek a takové splnění mého snu," řekl Panoš po zápase pro klubový web.

07:50 – Trenér fotbalistů Dukly Petr Rada byl rád, že se v zápase úvodního kola proti Plzni s pražským nováčkem vrátil do nejvyšší soutěže. Stále v něm ale přetrvává pocit křivdy z trestu za údajnou rasistickou urážku z jarní části druhé ligy. Zkušený kouč se podivoval nad tím, že mu disciplinární komise sice čtyři dny před vypršením zákazu činnosti dovolila vrátit se na lavičku, ale zároveň mu udělila podmínku se zkušební dobou na dvě měsíce. Na tiskové konferenci po porážce 1:3 uvedl, že si někdo přál, aby ve fotbale skončil. Více informací najdete v článku.

Petr Rada opět nechal průchod emocím.
Petr Rada opět nechal průchod emocím.Profimedia

20. ČERVENCE

21:59 – Plzeň zvítězila v úvodním kole 3:1 na hřišti pražské Dukly, která se vrátila do ligy po pěti letech. Viktoria tak na rozdíl od předchozího ročníku zvládla vstup do soutěže, loni totiž z úvodních dvou duelů brala jen bod. Pražané, kteří v lize prohráli s Plzní poosmé v řadě, naopak potvrdili, že vstupy do sezony nezvládají, v samostatné lize nevyhráli jediný z 10 úvodních duelů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

20:29 – "Nevstoupili jsme do utkání nějakých 10 minut úplně špatně. Pak byla Bohemka agresivnější a my nepřesní. Rozhodlo neproměňování šancí. Měli jsme dvě stoprocentní, ale nedali jsme. Kluci bojovali, dřeli. Zdálo se nám, že druhý gól jsme dostali z ofsajdu, ale nic tu nefungovalo, abychom se mohli zpětně podívat," řekl po porážce s Bohemians 1:2 trenér Baníku Pavel Hapal.

19:07Bohemians 1905 porazili v úvodním kole Chance ligy ostravský Baník 2:1, a prolomili tak 14 zápasů dlouhou šňůru bez výhry nad tímto soupeřem. Klokani tak navíc nechali zapomenout na střelecké trápení z minulé sezony, kdy doma vstřelili pouhých 15 gólů a s 34 brankami celkem skórovali nejméně ze všech týmů.  

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

19:00 – Osvěžený kádr s novým hlavním trenérem, právě tato kombinace má v této sezoně dovést Sigmu Olomouc k úspěchu. Jestli se to povede, se uvidí, nicméně první kolo ukázalo, že by to mohlo fungovat. Klub z Hané zvítězil v Českých Budějovicích 2:0, dvakrát se prosadil Jan Kliment, posila z Plzně.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

18:25 – Fantastickým gólem se v zápase mezi Českými Budějovicemi a Olomoucí prezentoval Jan Kliment. Zkušený útočník, který poslední dvě sezony působil v Plzni, otevřel skóre zápasu v 56. minutě povedenými nůžkami.

17:50 – "Nebylo to z naší stany povedené utkání od začátku do konce. Po červené kartě už to bylo pro nás složité, i když jsem cítil, že jsme schopní i v oslabení utkání zremizovat. Ale po druhé červené kartě už jsme tahali za hodně kratší konec. Náš tým má podstatně na víc, nejsem vůbec spokojený," nechal se po zápase v Jablonci slyšet nespokojený trenér hostů David Holoubek.

16:30 – Karty byly před prvním kolem rozdány jasně, v posledních osmi vzájemných ligových zápasech Jablonec nedokázal Mladou Boleslav porazit. Na devátý pokus se to ale již povedlo. Parta trenéra Luboše Kozla zvítězila 2:0, velkou měrou k tomu přispěl nejen Vachtang Čanturišvili gólem a asistencí, ale také (ne)disciplína hostí, kteří od 72. minuty dohrávali v devíti. Více informací najdete v článku.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Enetpulse

16:05 – Trenér Mladé Boleslavi nebude na úvodní zápas sezony vzpomínat v dobrém. Po Bensonovi Sakalovi se mu vykartoval i kapitán Marek Suchý. Ten dostal od sudího Marka Radiny dvě žluté karty během dvou minut a musel se v 73. minutě pakovat ze hřiště.

15:20 – První červenou kartu nového ročníku dostal Benson Sakala z Mladé Boleslavi, a to v zápase na hřišti Jablonce. Vyloučen byl po druhé žluté v nastavení prvního poločasu.

15:10 – Do 31. minuty si museli na první gól sezony počkat v Jablonci, jeho autorem se proti Mladé Boleslavi stal slovenský středopolař Dominik Hollý.

10:34 – Jednou z novinek v Chance Lize pro tuto sezonu je kalibrovaná čára. Ta pomáhá při posuzování opravdu těsných ofsajdů a v akci byla hned v pátek na Spartě.

08:20 – O víkendu se odehraje zbývajících sedm zápasů úvodního kola první fotbalové ligy. Po páteční předehrávce mistrovské Sparty s Pardubicemi vstoupí v neděli do soutěže i druhý tým minulého ročníku Slavia, která se představí na Slovácku. Plzeň nastoupí v sobotu na hřišti jediného nováčka pražské Dukly.

19. ČERVENCE

23:12 – Nedostaly nařezáno, Pardubice odmakaly úvodní zápas nového ročníku soutěže na půdě mistrovské Sparty na maximum. Jenže prohrály 1:2, takže nemají ani bod. "Nebyl to špatný výkon. Škoda, že jsme za stavu 1:1 dostali z nepovedené střely rozhodující gól," hodnotil duel střelec pardubického celku Jan Kalabiška.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

22:36 – Záložník Matěj Ryneš uvedl, že udělá vše pro to, aby se probojoval do české fotbalové reprezentace. V úvodním ligovém kole pomohl gólem k obratu Sparty a vítězství proti Pardubicím 2:1. Na tiskové konferenci řekl, že zápas byl dobrou prověrkou na úterní první utkání druhého předkola Ligy mistrů na hřiště irského týmu Shamrock Rovers.

Ryneš a jeho gólová radost.
Ryneš a jeho gólová radost.Profimedia

22:18 – Úspěšnou ligovou premiéru má za sebou dánský kouč Sparty Lars Friis. "Utkání mě nepřekvapilo. Věděli jsme, že to bude těžké, příprava byla trnitá. Není to tak, že bychom tvrdě nepracovali. Krásné zápasy teprve přijdou. Jsme klub, který žije z vítězství. To, že jsme vyhráli, je nejdůležitější," řekl.

21:01Sparta vykročila za třetím titulem v řadě vítězstvím, v úvodním ligovém kole zdolala doma po obratu Pardubice 2:1. Hosté vedli na Letné zásluhou Jana Kalabišky, v nastavení prvního poločasu vyrovnal Matěj Ryneš a po změně stran rozhodl Victor Olatunji. Pražané se výhrou naladili na úterní úvodní utkání druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Shamrock Rovers.

Statistiky utkání
Statistiky utkáníLivesport

19:59Sparta se přece jen ještě do konce prvního poločasu dočkala vyrovnání, prvním úspěšným střelcem aktuálního mistra v tomto ročníku se stal Matěj Ryneš.

19:40 – Krátce se Sparta radovala z vyrovnání na 1:1, zásah byl nakonec po kontrole videoasistenta odvolán.

19:26Tomáš Zlatohlávek ve vápně šikovně posunul míč a sedmatřicetiletý mazák Jan Kalabiška ho následně uklidil k pravé tyči. Zhruba takhle vypadal úvodní gól sezony Chance Ligy, který dali na Letné hosté z Pardubic.

První gól sezony dal Kalabiška.
První gól sezony dal Kalabiška.Livesport

18:46 – Už zbývají jen minuty a nová sezona odstartuje. A to přímo na trávníku mistra.

18:03 – Soupisky pro úvodní utkání sezony mezi Spartou a Pardubicemi jsou oznámeny.

Soupisky obou týmů.
Soupisky obou týmů.Livesport

17:11 – S novou ligovou sezonou startuje i nová rubrika Livesport Zpráv. Ta bude před každým kolem přinášet statistický rozbor ke všem osmi zápasům víkendu. Komu se proti danému soupeři daří či naopak? A kdo bude svému trenérovi v blížícím se zápase chybět?

16:05 – Fotbalové léto v Česku startuje, Chance Liga začíná svou sezonu už v prvním možném termínu. To, jaká může být, jak hodně ji ovlivní fakt, že vítěz postoupí přímo do základních skupin Ligy mistrů a které přestupy nejvíce oživí hru týmů, rozebral pro Livesport Zprávy expert stanice O2TV Jakub Podaný.

Christophe Kabongo slaví se svými novými spoluhráči z Plzně.
Christophe Kabongo slaví se svými novými spoluhráči z Plzně.@fcviktorkaplzen

14:45 – Trenér Petr Rada si moc dobře uvědomuje, že první zápas s Plzní nebude pro Duklu jednoduchý. "Los je celkem smrtelný, abych to přežil... Ale v lize si nevyberete. V Plzni angažují mladší, dravější hráče, myslím, že to tam dělají dobře," ocenil zkušený kouč západočeský klub. "Viděl jsem jejich dva tři zápasy na soustředění, mají silný tým. Pořád je to pro mě mančaft do první trojky. Kvalita je na jejich straně, my zase musíme přidat jinou a odhodit strach. Věřím, že podáme výkon na hranici svých možností," dodal Rada.

14:25 – Kdo si řekne o pozornost v nadcházejícím ročníku Chance Ligy? V minulé sezoně na sebe nejvíce upoutal plzeňský Pavel Šulc, který do posledních kol bojoval o krále střelců a vysloužil si pozvánku na Euro v Německu. Nyní přichází čas dalších mladých pušek, které mohou vyletět. Livesport Zprávy vybraly sedm zajímavých hráčů, kteří si říkají o pozornost. Více informací najdete v článku.

13:40 – "Dukla je dobré mužstvo, viděl jsem je teď několikrát. Pro nikoho není jednoduché začínat sezonu na půdě nováčka, který je plný nadšení, entuziasmu, motivace. Takže nás na úvod čeká těžké utkání," řekl před úvodním zápasem nového ročníku trenér Plzně Miroslav Koubek.

12:50 – Vedení fotbalistů Hradce Králové se domluvilo na prodloužení spolupráce s Petrem Kodešem. Jak funkcionáři uvedli na klubovém webu, osmadvacetiletý kapitán týmu a defenzivní pilíř sestavy "Votroků" podepsal novou víceletou smlouvu.

12:30 – Fotbalový fanoušek se ani nenadál a od konce sezony se díky Euru přenesl rovnou na start té další. Chance Liga, česká nejvyšší soutěž, startuje již v pátek večer. Jaké taháky nabídne? Hlavní motiv je jasný, vítěz ligy jde přímo do Ligy mistrů. Mnohem zajímavěji ale vypadají i týmy druhého sledu. Na co se tedy těšit? Více informací najdete v článku.

Radoslav Kováč povede v nové sezoně Liberec.
Radoslav Kováč povede v nové sezoně Liberec.Profimedia

10:00 – Dotáhne Sparta své snažení o mistrovský hattrick? Nebo její dvouleté panování českému fotbalu ukončí rival z Edenu, který během léta pořádně zbrojil? Experti, které Livesport Zprávy oslovily před startem Chance Ligy, se neshodnou. Jasno však mají o jediné věci. O titul si to rozdají právě pražská "S". Těsně navrch má podle nich letenský klub, ale třeba gólman Zdeněk Zlámal věří sešívaným. Prozradil také, kdy fandové z Edenu na Tribuně Sever vezmou za "svého" útočníka Tomáše Chorého. Více informací najdete v článku.

09:30 – Trenér fotbalistů Dukly Praha Petr Rada bude moci být na lavičce nováčka v sobotním utkání úvodního kola prvoligové sezony proti Plzni. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vyhověla žádosti o prominutí zbytku tříměsíčního trestu, který bývalý kouč české reprezentace dostal za rasistickou urážku v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže. Komise o tom v pátek informovala v tiskové zprávě. Více informací najdete v článku.

Petr Rada bude na střídačce Dukly už proti Plzni.
Petr Rada bude na střídačce Dukly už proti Plzni.Profimedia

06:30 – Páteční předehrávkou úvodního kola začne první fotbalová liga. Vítěz posledních dvou sezon Sparta přivítá doma Pardubice. Pro letenský tým půjde zároveň o generálku na úterní první zápas druhého předkola Ligy mistrů na hřišti irského mužstva Shamrock Rovers. Oba celky vstupují do nejvyšší soutěže s novými trenéry, Spartu vede Lars Friis a Pardubice Jiří Saňák. Více informací najdete v článku.

Poslední vzájemné zápasy.
Poslední vzájemné zápasy.Livesport

18. ČERVENCE

20:54 – Nečekaná zpráva z Ostravy. Novým kapitánem Baníku se stal Brazilec Ewerton, jeho zástupci realizační tým v čele s Pavlem Hapalem zvolil Michala Frydrycha, Davida Lischku a Matěje Šína.

19:30 – Prémie jsou lákavé. Český šampion díky národnímu koeficientu postoupí přímo do základní části Ligy mistrů, což mu garantuje minimální zisk 15,64 milionu eur, tedy přibližně 395 milionů korun. Na vysoké částky se však díky výsledkům tendrů mohou těšit i všichni ostatní. "Částka, kterou si kluby každý rok rozdělí, nemá v české profesionálním sportu obdoby. Bude třikrát větší než dosud. Každému klubu v první lize připadne 24 milionů, účastníci pohárů si přijdou na dalších 18 milionů korun. Motivačním prvkem je další odstupňování podle umístění. Pro sestupující je padák deset milionů korun," shrnul výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

19:27 – První fotbalová liga vstupuje do svého nejlukrativnějšího ročníku v historii. Ligová fotbalová asociace (LFA) rozdělí mezi profesionální kluby minimálně 660 milionů korun. Přibližně 85 procent poputuje mezi týmy první ligy, zbylých zhruba 15 procent připadne druholigovým klubům. Sestupující týmy odškodní takzvaný zlatý padák, zvýšily se také solidární prémie od UEFA. Zástupci asociace to uvedli na čtvrteční prezentaci v pražském Cubex Centru na Pankráci.

18:39 – Nová ligová éra, nová znělka. Chance Liga představila znělku z produkce DJ a producenta NobodyListen...

17:04 – V pražském Cubex Centru se ve čtvrtek večer koná akce při příležitosti zahájení Chance Ligy, kterou pořádá Ligová fotbalová asociace. Nejenže si v novém ročníku české profesionální kluby rozdělí 660 milionů korun, zlepší se i technické zázemí soutěže. K dispozici nově bude například speciální VAR místnost nebo kalibrovaná ofsajdová čára. O těchto vychytávkách si můžete poslechnout čtvrteční epizodu podcastu Livesport Daily s výkonným ředitelem O2 TV Sport Markem Kindernayem. 

Livesport Daily #304: V českém fotbale nás čeká mimořádný rok, říká Marek Kindernay z O2TV Sport
Livesport

16:51 – "Los je celkem smrtelný, abych to přežil... Je to těžké, ale v lize si nevyberete," žertoval před startem ligy trenér Dukly Petr Rada. Na jeho tým čeká v 1. kole Viktoria Plzeň. Zkušený kouč je spokojený s tím, že hráči, kteří vybojovali postup, v kádru zůstávají. Rád by ale přivítal i nějaké posily, těch se mu ale zatím nedostává. Co dalšího zaznělo na předsezonní tiskové konferenci pražského celku, si můžete přečíst v článku.

15:32 – "Věříme, že naše organizace je tak silná, že s těmi lidmi, co tu jsou, jsme na tlak připraveni. Myslím, že můžeme být pro každého soupeře nároční a velmi nepříjemní. Cíle jsou jasné – jsme ambiciózní, chceme být hladoví a nároční," uvedl trenér Liberce Radoslav Kováč před startem Chance Ligy. Více informací najdete v článku.

14:49 – Celek z Uherského Hradiště představil před blížící se sezonou nové dresy...

13:22 – "Je pro mě na začátku trenérské kariéry v první lize těžké říkat, jaké máme ambice. Víme, jak tady bylo komplikované jaro. Chceme se odrazit od toho dobrého, jít zápas od zápasu. Po podzimu si vše vyhodnotíme a určíme si cíle pro jaro," řekl na tiskové konferenci kouč Slovácka Roman West.

10:44 – S novým trenérem a realizačním týmem vstoupí do sezony Sigma Olomouc. Mužstvo povede Tomáš Janotka, který povýšil z olomouckého béčka. Společně s vedením klubu na čtvrteční tiskové konferenci prezentovali cíl být lepší než v minulé ligové sezoně, kterou Sigma zakončila na 10. místě. Vedle zkušených hráčů chce Janotka sázet na mladé hráče, které zná z druholigového béčka. "Je to jeden z našich hlavních cílů, ale bude to chtít čas. Naší vizí je jistá přestavba kádru, vytvoření mixu starších a mladších," řekl kouč.

09:05 – Chance Liga se dočká nové znělky. Tu pro ni chystá DJ a producent Jakub Strach vystupující pod přezdívkou NobodyListen.

06:12 – Liberec ve středu ukázal domácí dresy pro novou sezonu. Ty jsou v "nezvyklé" bílé barvě, kterou hráči Slovanu oblékali při zisku dvou mistrovských titulů.

17. ČERVENCE

18:57 – Slavia bude mít po půlroce opět nový trávník. Pražský klub začal s výměnou plochy po všesokolském sletu, který se konal na stadionu v Edenu v prvním červencovém týdnu. Červenobílí vsadili na trávník z Itálie a věří, že od prvního domácího utkání ligové sezony o příštím víkendu bude hřiště v dobrém stavu. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík na středeční tiskové konferenci také informoval, že klub pracuje na rozšíření kapacity stadionu, konkrétní však zatím být nechtěl.

15:43 – "Málokdo si asi uvědomuje, jak těžké je dostat sem hráče z Bilbaa nebo předtím třeba Preciada, který hrál na mistrovství světa. Jak těžká jednání to jsou, kolik času zaberou. Získat hráče za týden možná jde na PlayStationu, ale ne v reálném životě. Musíte v tom hráči být hodně dlouho a přesvědčit ho, že Sparta je pro něj dobrý krok," poznamenal sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. Více informací v článku.

14:59 – Trenér Českých Budějovic Jiří Lerch chce kádr před blížícím se startem sezony ještě doplnit. "Věříme, že někteří hráči přijdou, aby tady byla větší konkurence. Mezi vyhlédnutými posilami by měl být i brankář, aby to byl zkušený gólman na pozici jedničky až dvojky," uvedl kouč Dynama. "Rozhodně nechceme opakovat minulou sezonu, i když na jaře jsme už nepředváděli tak špatný fotbal. Chceme hrát v poklidných vodách a pořád si stavět vyšší cíle. Ale rozhodně tu nebudu tvrdit, že budeme útočit na evropské poháry," dodal Lerch.

13:13 – "Fanoušci se dočkají jednotného centra pro videorozhodčí a také kalibrované ofsajdové lajny s certifikací FIFA. Navíc všechny zápasy vyrábíme minimálně na osm kamer, atraktivnější duely až na čtrnáct kamer. Oproti minulým sezonám mohou sudí využít ještě více záběrů. Tyto inovace poskytují rozhodčím odpovídající technologické podmínky. Věříme, že naše podpora pomůže při posuzování sporných momentů a posílí důvěru diváků i partnerů," uvedl před startem Chance Ligy Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

V uplynulých měsících vybudovala společnost O2 na pražské Brumlovce speciální VAR centrum, které je určené rozhodčím nejvyšší fotbalové soutěže.
V uplynulých měsících vybudovala společnost O2 na pražské Brumlovce speciální VAR centrum, které je určené rozhodčím nejvyšší fotbalové soutěže.O2 TV Sport

12:46 – Vladimír Koubek už není majitelem českobudějovického Dynama. Klub informaci, s níž redakce Livesport Zpráv přišla už ve středu ráno, potvrdil na tiskové konferenci. Jihočechy nově povede podnikatel Dalibor Jirka, za nímž by měli stát rakouští investoři.

11:49 – Na víkendovém ligovém programu se bude v rámci vysílání O2 TV Sport podílet 215 lidí – 60 z nich bude obsluhovat nové Remote centre a VAR room.

10:26 – Nové venkovní dresy poprvé ukázala také pražská Sparta. Do nové sezony vyběhně na hřištích soupeřů oděna do zlaté a bílé. 

09:28 – Dostane fotbal v Českých Budějovicích nový náboj? Minimálně na první pohled to tak vypadá, Dynamo totiž ve středu oznámí změnu majitele – jihočeský klub od Vladimíra Koubka převezme Dalibor Jirka, českobudějovický podnikatel, doktor filozofie a od roku 2022 také předseda dozorčí rady tamní akademie. Více informací najdete v článku.

16. ČERVENCE

18:58 – Pražská Slavia představila dresy pro ročník 2024/25. Domácí budou tradičně v kombinaci červené a bílé barvy, venkovní pak černé se zlatými fragmenty.

14:58 – Už tento pátek odstartuje nová sezona Chance Ligy a společnost O2, jakožto exkluzivní držitel vysílacích práv, odvysílá všechny zápasy na kanálech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Televizní diváci se vedle řady inovací, mezi které patří například speciální kartičky hráčů či virtuální studio, mohou těšit i na novou tvář mezi experty, kterou se stane bývalý trenér Slovácka Martin Svědík. Více informací v článku.

14:41Plzeň vstoupí do nové sezony s ambicemi zajistit si v létě účast v hlavní fázi některého z evropských pohárů a potrápit hlavní favority Spartu a Slavii v boji o ligový titul. Minimálním cílem Západočechů je skončit do třetího místa stejně jako v minulém ročníku. Viktoria znovu výrazně omladila kádr a podle předsedy představenstva Adolfa Šádka půjde do sezony s lehce sníženým rozpočtem. Více informací v článku.

Herní plán Plzně.
Herní plán Plzně.Livesport

12:50 – Město Hradec Králové zatím eviduje tři oficiální zájemce o vstup do prvoligového fotbalového klubu FC Hradec Králové. Jedním z nich je podnikatel a bývalý reprezentant Ivo Ulich. Další zájemce je z Česka a jeden zájemce je ze zámoří. Zájemci o vstup do klubu se mohou hlásit do poloviny září. ČTK to dnes řekla primátorka a předsedkyně představenstva klubu Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub). Kromě Ulicha jména zbylých dvou zájemců nezveřejnila.

12:40 – Dresy pro nový ročník představili i v Hradci Králové. Ty vychází z vizuální identity, kterou klub představil před minulým ročníkem. Grafické prvky, které jsou pro ni charakteristické, a které se promítly do loňských dresů, prostupují také novými trikoty. Dominantním prvkem celého dresu je písmeno "H" jako Hradec. Barevné varianty jsou pro nadcházející sezónu striktně oddělené, klub se tak vrací ke své černobílé tradici.

06:00Pablo Ortiz se z hostování v Pardubicích vrátil do Midtjyllandu, který nechce kolumbijského stopera opětovně zapůjčit na východ Čech. Pardubice však podle slov sportovního manažera Víta Zavřela boj o jeho získání nevzdávají.

15. ČERVENCE

12:15 – Novým předsedou disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) se stal advokát Jiří Matzner. Do funkce jej na návrh ligového výboru nadpoloviční většinou hlasů schválily profesionální kluby první a druhé ligy. Matzner nahradil Richarda Bačka, kterému vypršel mandát. V tiskové zprávě o tom informovala LFA.

Zkušený advokát Matzner má 25 let praxi v různých oblastech práva. Zároveň je celoživotním fotbalovým příznivcem, ať už v roli aktivního hráče nebo fanouška. V nejbližších dnech bude řešit, kdo se stane dalšími členy komise.

10:55 – Dalším klubem, který odhalil novou sadu dresů pro nadcházející ročník Chance Ligy je Plzeň. Ta zároveň představila i třetí sadu, jež odkazuje na historii Viktorie.

14. ČERVENCE

20:20 – Hradec Králové v generálce na nový soutěžní ročník remizoval 0:0 s druholigovým Táborskem, v přípravě zůstal v pěti utkáních neporažen. Novou sezonu začnou Votroci v neděli 21. července na domácím stadionu duelem s Teplicemi.

19:02 – Poslední přípravný zápas před startem Chance Ligy ovládli pražští Bohemians 4:0. Proti slovenskému Trenčínu se trefili Robert Hrubý, Milan Ristovski a Vladimír Zeman. Do vlastní sítě navíc zamířil záložník Samir Ben Sallam.

17:11 – Start ligové sezony je za rohem a trenér Slavie Jindřich Trpišovský už se na něj nemůže dočkat. "Všichni chtějí hrát ostré zápasy před plnými stadiony, na to se neskutečně těšíme. Liga měla vloni obrovskou diváckou i fotbalovou úroveň. Troufnu si říct, že letos se posuneme zase o krok výš," myslí si stratég sešívaných. 

15:27 – Bohemians těsně před startem generálky s Trenčínem představili nové dresy. Není žádným překvapením, že Klokani zůstali věrní tradiční zeleno-bílé kombinaci. 

14:33 – V Hradci Králové po dostavění nového stadionu začal fotbalový boom, který zřejmě bude pokračovat i v nové sezoně. Vítěz skupiny o Evropu má necelý týden před sezonou přes 3500 prodaných permanentek. 

13:01 – Fotbalisté Liberce získali před sezonou jako další posilu do zálohy Santiana Enemeho. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník, jenž dosud oblékal dres druholigového Vyškova, podepsal na severu Čech smlouvu na tři roky. Slovan o příchodu reprezentanta Rovníkové Guiney informoval na svém webu.

8:32 – Generálku na blížící se ligovou sezonu mají dnes v plánu fotbalisté Hradce Králové a Bohemians. Ambiciózní východočeský celek vyzve druholigové Táborsko a Klokani v Ďolíčku přivítají slovenský Trenčín. 

13. ČERVENCE

22:54 – "Zápas se pro nás vyvíjel složitě. Soupeř byl hodně přímočarý, z čehož i těžil, ze začátku nás párkrát pozlobil. Později jsme získali trochu kontroly a vytvořili jsme si několik příležitostí. V první půli jsme mohli vstřelit více branek. Ve druhé půli jsme měli otěže hry více ve svých rukách, remíza byla nakonec zasloužená. Obecně jsme podali solidní výkon. Samozřejmě máme prostor na zlepšení, ale jdeme správným směrem," řekl klubové televizi asistent trenéra Sparty Jens Askou.

20:40 – Českobudějovičtí přestříleli druholigový rakouský Ried 4:2. Dynamo vedlo 2:0, po změně stran nedalo penaltu a nechalo soupeře vyrovnat. Pak ale dvakrát skóroval střídající Zdeněk Ondrášek a jeho tým celou přípravu zvládl bez porážky.

20:38 – Stejně vysokou výhru si připsalo Slovácko proti jinému druholigovému pražskému soupeři Viktorii Žižkov. Všech pět branek padlo už do přestávky. Mužstvo z Uherského Hradiště až na konci přípravy poprvé zvítězilo.

20:37 – Jablonec si s přehledem poradil s druholigovým "béčkem" Sparty Praha. Dva góly při výhře 4:1 dal v první půli slovenský záložník Sebastian Nebyla. "Jsem spokojený hlavně s prvním poločasem. Soupeř měl jednu šanci, my asi pět šest. Druhá půle už neměla takovou úroveň ani tempo. Nějaké věci ke zlepšení tam určitě byly," řekl jablonecký kouč Luboš Kozel.

20:36 – Karviná z pěti zápasů letní přípravy jen jednou prohrála. Proti slovenské prvoligové Skalici rozhodli už do přestávky brankami Lucky Ezeh a Martin Regáli. "Z utkání mám dobrý pocit a jsem spokojený s výsledkem i výkonem. Ale pozor, pořád to byla jen generálka. Klukům jsem říkal, že hlavu nahoře můžou mít, nikoliv nos," uvedl karvinský trenér Martin Hyský.

20:35 – Také Olomouc zvládla celou přípravu bez porážky, v pěti zápasech si připsala dvě remízy a tři vítězství po sobě. Zápas s třináctým celkem uplynulé sezony polské ligy rozhodl ve 23. minutě střelou pod břevno Jáchym Šíp.

20:06 – Pražská Dukla završila přípravu na nový soutěžní ročník v nejvyšší tuzemské lize duelem se slávistickým B-týmem, který porazila 2:1. Na straně vítězů se prosadili Lukáš Matějka a Muris Mešanovič. Za rezevu Slavie se trefil Elmedin Rama.

19:25 – Teplice potvrdily vydařenou přípravu, v níž vyhrály všechny čtyři zápasy. Proti pátému celku minulé sezony polské ligy sice Daniel Trubač v úvodním dějství neproměnil penaltu, ale v závěrečné dvacetiminutovce už Severočeši dvakrát udeřili. V 73. minutě otevřel skóre akrobatickým zakončením Filip Horský a poté se prosadil další střídající hráč Roman Čerepkai.

18:29 – Vítězstvím se na start Chance Ligy naladila Ostrava, která porazila v generálce 3:1 Bánskou Bystricu. Baník se mohl spolehnout na produktivitu svých forvardů – postupně se trefili Jiří Klíma, Filip Kubala i Quadri Adediran.

17:53 – Sparta v generálce na novou ligovou sezonu odčinila vysokou prohru s Bröndby Kodaň a v oslabené sestavě remizovala se Salcburkem 2:2. Branky Letenských dali Kryštof Daněk a Victor Olatunji. Více v článku.

17:51 – Antonín Kinský v závěru duelu s Žilinou přišel o čisté konto, Slavia však i přes to zvítězila jednoznačně 5:1. Do Chance Ligy sešívaní vstoupí v neděli 21. července na Slovácku. Hattrickem se blýskl Matěj Jurásek, o zbylé branky se postarali Daniel FIla a David Zima. Více v článku.

17:43 – Sparta v oslabené sestavě drží krok s rakouským Salzburkem. Na 2:2 srovnal Victor Olatunji.

17:39 – Slavia během dvou minut přidala další dvě branky a nad Žilinou vede rozdílem třídy 5:0. Čtvrtou i pátou branku dal Matěj Jurásek, který zkompletoval hattrick.

17:23 – Sešívaní ve druhém poločase generálky na novou ligovou sezonu přiložili pod kotel a nad Žilinou vedou už 3:0. Druhou branku dal Daniel Fila, třetí Matěj Jurásek.

17:10 – Slavia se v generálce na ligu proti Žilině ujala vedení díky brance stopera Davida Zimy. Stoper sešívaných se prosadil po signálu z nepřímého kopu. 

16:27 – Utkání mezi Spartou a Salcburkem nabídlo už třetí gól. Do vedení se opět dostal Red Bull, jehož druhou branku obstaral Dorgeles Nene.

16:19 – Poslední zápas před startem Chance Ligy hraje také Slavia, která měří své síly s Žilinou. Ve 20. minutě je stav stále bezbrankový – 0:0.

16:17 – Je srovnáno! Poprvé v zápase se prosadila také Sparta – dokonalý obstřel vyprodukoval Kryštof Daněk, který si svými výkony v přípravě říká o základní sestavu.

16:12 – Sparta v generálce na ligu, do níž úřadující mistři vstoupí už příští pátek proti Pardubicím, prohrává se Salcburkem 0:1. Trenéru Larsu Friisovi stále schází reprezentanti – v sestavě proti rakouskému klubu jich chybí hned šest. Do hry v závěrečném zápase přípravy nevstoupí ani zranění Kaan Kairinen, Markus Solbakken a Asger Sörensen.

12. ČERVENCE

21:55 – První gól v novém působišti vstřelil Adam Karabec, který před blížící se sezonou opustil Spartu a zamířil na hostování s opcí do německého Hamburku.

20:13 – Remízový výsledek si v generálce na blížící se Chance Ligu, která odstartuje už příští pátek, vysloužili také fotbalisté Mladé Boleslavi. Svěřenci trenéra Davida Holoubka hráli 1:1 s vratislavským Slaskem, o jedinou trefu Středočechů se postaral jednadvacetiletý Vojtěch Stránský.

19:23 – "Byl to jednoznačně nejlepší soupeř na rakouském soustředění. Jsem hrozně rád, jak nás prověřil. Zápas měl určitou kvalitu, ale od nás to byl nejslabší výkon z těch tří. Jsem rád za vyrovnání. Vždy je dobře, když se povede srovnat,"uvedl pro klubový web po zápase Liberce s Puskás Akademií (1:1) trenér Slovanu Radoslav Kováč.

18:37 – Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek může být spokojený se sympatickým výkonem svých svěřenců v duelu s Kodaní, dobré pocity z generálky ale zastiňuje strach o Lukáše Červa, který musel v prvním poločase střídat kvůli zranění. 

17:51 – Fotbalisté Plzně v generálce na novou sezonu remizovali s FC Kodaň 3:3. O góly Západočechů se postarali Jiří Panoš, Christophe Kabongo a Matěj Vydra.

17:39 – Do Pardubic přichází dvaadvacetiletý německý útočník André Leipold, který v minulé sezóně rakouské 2. ligy nastřílel 13 gólů v dresu SV Lafnitz. Kluby se dohodly na jeho přestupu na východ Čech. K dispozici je už v dnešním utkání proti Chrudimi, ve kterém začne stejně jako další dnešní posila Pavel Žifčák na lavičce náhradníků.

16:51 – Zlín se dohodl na spolupráci s Patrikem Brandnerem, jenž byl bez angažmá po konci v Českých Budějovicích. Třicetiletý ofenzivní hráč má druholigovému klubu pomoci k návratu do nejvyšší soutěže.

16:15 – Panoš okamžitě splatil trenéru Koubkovi důvěru, neboť ve 13. minutě přípravného duelu vstřelil vyrovnávající branku na 1:1 – mladík z akademie se pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou zužitkoval krásný centr Jana Kopice. Vzápětí se Viktoriáni dokonce ujali vedení, když o tři minuty později skórovala letní posila Christophe Kabongo.

16:00 – Miroslav Koubek ukázal v generálce Viktorie Plzeň proti Kodani při skládání základní jedenáctky na teprve šestnáctiletého Jiřího Panoše. "Naší strategií je dávat prostor talentovaným mladíkům," uvedl před startem přípravy sportovní ředitel Západočechů Daniel Kolář a jeho slova se potvrzují. Průběh utkání můžete sledovat živě na Livesport.cz.

15:31 – Útočník Pavel Zifčák bude v nadcházející sezoně první fotbalové ligy hostovat ze Sigmy Olomouc v Pardubicích, kde už v minulosti působil. V ročníku 2019/20 pomohl východočeskému týmu k postupu do nejvyšší soutěže. Pardubice mají na pětadvacetiletého hráče opci, oznámily v pátek oba kluby.

15:18 – Fanoušci Slavie si budou moct při startu ligy vychutnat pivo z tanku...

14:34 – Michael Martin si vyzkouší českou nejvyšší soutěž. Čtyřiadvacetiletý záložník Siriusu zamířil na roční hostování bez opce do Českých Budějovic.

13:22 – Liberec v generálce na ligu remizoval 1:1 s Puskás Akadémií. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče čelili mimo jiné bývalému kouči Slovanu Zsoltu Hornyákovi a o jedinou branku Severočechů se postaral v 69. minutě Christian Frýdek.

10:11 – Druhou letní posilou pražské Sparty by se měl stát španělský obránce Imanol García de Albéniz. Levý bek by měl do kádru českého mistra zamířit z mateřského Athleticu Bilbao.

09:30 – Do startu nového ročníku nejvyšší české ligy zbývá poslední týden...

09:02 – Fotbalový brankář Jiří Letáček je blízko přestupu z Ostravy do Getafe. Baník souhlasil s nabídkou, kterou od španělského klubu obdržel a gólman tak míří jednat do Madridu. Ostravský celek to potvrdil na svém webu. Více informací najdete v článku.

07:33 – Středopolař ostravského Baníku Tomáš Rigo by mohl zamířit do zahraničí. Agent Martin Štěpanovský potvrdil, že se o něj zajímají týmy z Anglie, Německa, Itálie, Belgie, či Nizozamska. Více informací najdete v článku.

11. ČERVENCE

16:40 – Komise rozhodčích FAČR po vzoru ME od nové ligové sezony zpřísní pravidla pro komunikaci se sudími, s nimiž budou moci diskutovat jen kapitáni.

10:45 – Fotbalisty Českých Budějovic posílil obránce Juraj Kotula. Osmadvacetiletý Slovák podepsal s Dynamem dvouletou smlouvu. Jihočeši o tom informovali na svém webu. Kotula je odchovancem Slovanu Bratislava. Za sebou má také angažmá v Senici, Michalovcích a naposledy v Ružomberoku, působil rovněž v brněnské Zbrojovce.

10:00 – Po odchodu Ladislava Krejčího do Girony bude ve Spartě nosit kapitánskou pásku Filip Panák, který v rudém dresu načne už šestou sezonu za sebou. Na aktuální soupisce je tak nejdéle sloužícím hráčem. "Filip jde ostatním příkladem v tom, jak se nikdy a za žádných okolností nevzdává. Je ve Spartě respektovaný jako hráč i jako osobnost. Svěřit mu kapitánskou pásku proto byla přirozená volba," říká sportovní ředitel Tomáš Rosický.

10. ČERVENCE

17:55 – Poločas hrůzy zažila ve třetím přípravném utkání před startem nové sezony pražská Sparta. Úřadující mistři české ligy se v utkání s kodaňským Bröndby prezentovali během úvodní pětačtyřicetiminutovky děravou defenzivou a po zásluze hned čtyřikrát inkasovali. Zlepšený výkon ve druhé půli vedl alespoň ke kosmetické úpravě skóre – 2:5. Zápas byl předčasně ukončen vinou nepříznivého počasí.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

13:20Karviné příprava na blížící se start nového ročníku nejvyšší soutěže příliš nevyšla. V Rybniku nedokázala porazit tým Podbeskidzie Bielsko-Biala, který v minulé sezoně sestoupil do třetí polské ligy. Slezané dvakrát ztratili dvoubrankový náskok a gól na 3:3 inkasovali sedm minut před koncem.

12:50 – Fotbalisté Bohemians 1905 mají za sebou vydařený přípravný zápas s Austrií Vídeň, ve kterém padlo hned 10 branek, přičemž sedm z nich do sítě rakouského klubu. Hattrickem se blýskla nová posila Klokanů Yusúf Hilál.

12:20Slovácko posílili slovenský obránce Filip Vaško a brazilský ofenzivní univerzál Dyjan Carlos de Azevedo. Oba hráči s prvoligovým celkem trénovali od začátku přípravy a uspěli na testech. De Azevedo uzavřel podle klubového webu v Uherském Hradišti dvouletou smlouvu, Vaško se upsal na tři roky.

11:36 – Slávistický brankář Jindřich Staněk (28) má za sebou několikahodinovou operaci ramena a pražskému celku bude znovu k dispozici až v lednu. "Vrátím se silnější. Hned jak to bude možné, budu chtít být zpátky na hřišti a pomoct klukům. Jako vždy. Děkuju všem za podporu!" vzkázal reprezentační gólman přes klubový účet na sociální síti X.

9. ČERVENCE

20:46 – Plzeň zvládla všechny čtyři dosavadní přípravné zápasy s celkovým skóre 17:1, na ázerbájdžánské šampiony ale nestačila. O výhře Karabachu 2:1 rozhodl dvěma góly v první půli Andrade, Západočeši pouze snížili zásluhou Christopha Kabonga. Viktoria zakončí soustředění v pátek proti FC Kodaň.

20:41 – Stoprocentní bilanci na soustředění v Rakousku udržel i Liberec, který výhrou 4:0 nad Debrecínem navázal na triumf s Kluží. V prvním poločase skóroval Marek Icha, po změně stran zvýšili z penalty Christian Frýdek a dvěma brankami slovenský záložník Patrik Dulay. Slovan se před návratem do Česka utká v pátek s maďarským týmem Puskás Akadémia.

20:19 – Baník, který si díky čtvrtému místu v minulé sezoně zajistil účast v předkole Konferenční ligy, se bude na Městském stadionu opět moci spolehnout na podporu fanoušků. Permanentku na nový ročník si zakoupilo již pět tisíc lidí.

20:14 – První letní posilu hlásí českobudějovické Dynamo, pod Černou věž zamířil německý obránce Nicolas Keckeisen. Na jihu Čech podepsal dvaadvacetiletý rodák z německého Ravensburgu, jenž naposledy působil v rakouské Admiře dlouhodobou smlouvu.

19:18 – Slavia ve druhém poločase otočila zápas s Podbrezovou a díky výhře 4:2 zvládla i třetí utkání na soustředění v Rakousku. Sešívané poslal do vedení z brejku Conrad Wallem, slovenský celek ale před koncem poločasu po Chaloupkově vlastním gólu a Juritkově trefě skóre otočil. V 52. minutě vyrovnal hlavou po rohu Mick Van Buren, v 64. minutě přidal další zásah Dominik Pech a pojistku přidal v závěru Giannis-Fivos Botos, jenž se po přestupu do Slavie prosadil už podruhé.

16:47 – Reprezentant do 21 let Patrik Vydra odešel ze Sparty na roční hostování do Mladé Boleslavi. Dohoda neobsahuje opci na přestup, Letenští si obránce či defenzivního záložníka, o něhož stálo vícero ligových klubů, mohou v zimě stáhnout zpátky. Více informací v článku.

16:08 – Pardubice představily nové dresy pro sezonu 2024/25. Domácí sada je opět červená a venkovní bílá, třetí varianta je vyvedena v černé.

15:21 – Karviná hlásí po brankáři Milanu Knoblochovi druhou letní posilu. Ze Zbrojovky Brno přivedla obránce Lukáš Endl, reprezentant do 21 let podepsal se slezským klubem dlouhodobou smlouvu. "Jsem rád, že se vše podařilo konečně dotáhnout, trochu se to natahovalo. Cítil jsem, že je potřeba udělat krok dopředu. Těším se moc na nejvyšší soutěž, nové spoluhráče i karvinské fanoušky. Doufám, že se nám společně bude dařit," prohlásil Endl, který se v novém působišti ihned zapojil do přípravy.