Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta přivádí střelce z Rumunska, za Rrahmaniho by do Rapidu měla poslat pět milionů eur

Rrahmani měl nejprve namířeno do Slavie.
Rrahmani měl nejprve namířeno do Slavie.Profimedia
Pražská Sparta ulovila podle rumunských médií čtvrtou posilu v letním přestupovém okně. Letenský tým se údajně domluvil s Rapidem Bukurešť na přestupu střelce Albiona Rrahmaniho (23). Útočník, o kterého se nedávno velmi zajímala i konkurenční Slavia, by letenský tým měl vyjít na pět milionů eur. Stal by se tak nejdražším hráčem ligové historie.

Přestup Rrahmaniho zatím potvrdil spolumajitel Rapidu Victor Angelescu. "Ano, prodali jsme ho. Rapid dostane pět milionů eur a 15 % z případného budoucího přestupu. Dostali jsme částku, kterou jsme chtěli," řekl pro web prosport.ro.

Pokud vše dopadne podle předpokladů, Rrahmani se stane druhou posilou z Rapidu v letním přestupovém okně. Kosovský hrotový útočník se v kádru Letenských připojí ke spoluhráči z reprezentace Ermalu Krasniqimu, který se Spartou podepsal smlouvu už na začátku června.

V červenci se přitom zdálo, že Rrahmani zamíří na opačný břeh Vltavy. O třetího nejlepšího střelce uplynulého ročníku rumunské ligy se zajímala Slavia a dokonce byla v pokročilé fázi jednání, odmítla ale zaplatit více než čtyři miliony eur. 

Sparta nabídla o milion víc než její velký rival a s vedením Rapidu se dohodla. Z Rrhmaniho se tak stane nejdražší hráč české nejvyšší soutěže. Rekordní přestupovou částku Slavia na konci ledna poslala do Turína za Davida Zimu. Český reprezentant sešívané vyšel na čtyři a půl milionu eur, Rrahmani by měl být ještě o 500 tisíc eur dražší. 

Statistiky hráče
Statistiky hráčeLivesport

Od nové posily si na Letné slibují hlavně góly. V uplynulé sezoně jich kosovský reprezentant nasázel 17 a byl nejproduktivnějším hráčem týmu. V Rumunsku tak navázal na skvělou sezonu 2022/2023, v níž v dresu kosovského Ballkani vstřelil dokonce 28 gólů napříč všemi soutěžemi. 

Rrahmani se odpojil od bukurešťského týmu a v nejbližších dnech by měl v Praze podstoupit zdravotní prohlídku. Podle Angelesca už nenastoupí ani k nedělnímu derby s Dinamem Bukurešť. "Je velmi pravděpodobné, že hrát nebude," zmínil spolumjitel Rapidu před důležitým zápasem. Šestý celek uplynulé sezony v pěti zápasech zatím nevyhrál a se čtyřmi body se krčí na pedposledním místě vyrovnané tabulky. Dinamo je s osmi body páté.

Fotbalové přestupy ONLINE