Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta po dvou porážkách zabrala, před výjezdem do Manchesteru přetlačila Liberec

Aktualizováno
Lukáš Haraslín rozhodl o výhře Sparty nad Libercem.
Lukáš Haraslín rozhodl o výhře Sparty nad Libercem.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Obhájce titulu Sparta po dvou ligových porážkách přivítala ve 12. kole Liberec. Letenští v minulých kolech podlehli doma Olomouci a poté nestačili na Slavii, Slovan ovšem zdolali v nejvyšší soutěži třikrát za sebou. Pro Pražany je zápas proti týmu trenéra Radoslava Kováče generálkou na vystoupení v Lize mistrů na hřišti Manchesteru City. Průběh utkání můžete sledovat živě s audiokomentářem na Livesport.cz.

Sparta Praha – Slovan Liberec 2:1

Obě mužstva měla co napravovat. Sparta po dvou letech utrpěla dvě ligové porážky v řadě, včetně té v derby se Slavií, na níž před výkopem ztrácela šest bodů. Severočeši zase v bitvě o Ještěd museli skousnout nejvyšší prohru v historii klubu a Jablonci podlehli 0:5.

Už ve druhé minutě zahrozili domácí, když po hlavičce Indrita Tuciho ve vápně nedokázal nasměrovat placírkou míč do brány Tomáš Wiesner. O šest minut později však pravý bek Sparty zužitkoval přesný centr Matěje Ryneše na zadní tyč a hlavou poslal Pražany do vedení.

Wiesner tak v rámci letošní ligové sezony zaznamenal premiérovou trefu. Sparťanští obránci byli při chuti. V 18. minutě šel po chybě Denise Halinského sám na bránu Ryneš, gólman Hugo Jan Bačkovský ale tentokrát své mužstvo podržel.

Po hodině hry i Severočeši přetavili svou šanci v gólovou radost. Míč těsně u brankové čáry udržel ve hře Halinský, který dokázal najít Mariose Pourzitidise a řecký stoper nekompomisně překonal Petera Vindahla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

To byl impuls pro domácí, kteří si zanedlouho vzali vedení zpět zásluhou střídajícího Lukáše Haraslína. Křídelník využil pobídky Martina Suchomela a souhra nových mužů na trávníku tak přinesla kýžený efekt. Konečný výsledek 2:1 z pohledu domácích už Liberečtí zvrátit nedokázali.

Svěřenci Larse Friise tak částečně stáhli bodovou ztrátu na Slavii, kterou v neděli čeká výjezd do Jablonce. Sparťané se ve středu představí na věhlasném Etihad Stadium v Lize mistrů proti Manchesteru City, příští neděli pak pojedou do Plzně. Liberec se po dvou porážkách v řadě pokusí zotavit o den dříve doma proti Slovácku.

Tabulka Chance Ligy