Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta je i po derby s Duklou nadále stoprocentní. Ofenzivní hvězdy zastoupil Vitík

Aktualizováno
O vítězi utkání nebylo pochyb.
O vítězi utkání nebylo pochyb.Profimedia
Fotbalisté Sparty si ve třetím kole Chance Ligy podle očekávání poradili s Duklou, kterou v domácím malém pražském derby porazili 2:0. První půle duelu se proměnila ve slovenský minisouboj mezi letenským Lukášem Haraslínem (28) a hostujícím brankářem Matúšem Hruškou (29). Po čtyřech neúspěšných pokusech osmifinalisty nedávno skončeného Eura vzal vše do svých rukou Martin Vitík (21), jenž stejně jako v Teplicích otevřel skóre. Jeho gól byl tentokrát dokonce vítězný.

Sparta – Dukla 2:0

Tradičně výborně zaplněné ochozy letenského stadionu mohly už ve třetí minutě sledovat náběh Haraslína a také jeho následnou střelu z první, kterou bez problému zneškodnil Hruška. Slovenský křídelník zhruba po čtvrthodině zahrozil také z přímého kopu, pokus doprostřed ovšem nebyl pro jeho krajana v bráně Dukly žádnou hrozbou.

I třetí příležitost Sparty měl na svědomí Haraslín, k němuž propadl centr z pravé strany, ani tentokrát ovšem nedokázal seřídit mířidla a míč šel nad. Když i z dalšího slovenského měření sil vyšel vítězně Hruška, vysvobození přišlo z následného rohu. Centr Kaana Kairinena propadl i přes vyběhnutého Hrušku k Vitíkovi, jenž na zadní tyči i díky dostatečnému důrazu dopravil míč do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Haraslín se nezbavil smůly v zakončení ani po návratu ze šaten. V 56. minutě k němu dolétl výborný centr Matěje Ryneše a Slovák ho pohotově zpracoval, takřka z malého vápna však zakončil pouze nad. První kloudný pokus Dukly pak předvedl po hodině hry Štěpán Šebrle. Ten si navedl míč na střed a jen o kousek minul břevno.

V závěrečné desetiminutovce ještě domácí kopali po ruce ve vápně Dukly penaltu. Té se chopil nejlepší hráč loňské sezony české nejvyšší soutěže Veljko Birmančevič a úspěšnou exekucí dal razítko na pozici Sparty jakožto nejméně oblíbeného soupeře hostujícího trenéra Petra Rady.