Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta dotáhla příchod posily do útoku, z Rapidu Bukurešť přivedla Rrahmaniho

Albion Rrahmani podepsal na Letné víceletý kontrakt.
Albion Rrahmani podepsal na Letné víceletý kontrakt.Profimedia
Vedení Sparty v pondělí oficiálně potvrdilo příchod kosovského reprezentačního útočníka Albiona Rrahmaniho (23), s úřadujícími mistry podepsal víceletý kontrakt. Letenští za rodáka z Besianë, který se stal jejich čtvrtou letní posilou, poslali do Rumunska částku údajně přesahující čtyři miliony eur. To by z Rrahmaniho udělalo vůbec nejdražší posilu v historii české ligy. Pikantní na přestupu je i fakt, že se o něj nedávno zajímala i konkurenční Slavia.

Odchod Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť už v sobotu potvrdil spolumajitel Rapidu Victor Angelescu. "Ano, prodali jsme ho. Rapid dostane pět milionů eur a patnáct procent z případného budoucího přestupu. Dostali jsme částku, kterou jsme chtěli," uvedl pro web prosport.ro.

Rrahmani se tak stal již druhou posilou Sparty, která v letním přestupovém okně dorazila z Rapidu. Kosovský hrotový útočník se v kádru Letenských připojí ke spoluhráči z reprezentace Ermalu Krasniqimu, který na Letné podepsal smlouvu už na začátku června.

Ještě v červenci se přitom zdálo, že Rrahmani zamíří na opačný břeh Vltavy. O třetího nejlepšího střelce uplynulého ročníku rumunské ligy se zajímala Slavia a dokonce byla v pokročilé fázi jednání, odmítla ale zaplatit více než čtyři miliony eur.

Letenští, které částka neodradila, si od posily slibují hlavně góly. V uplynulé sezoně jich Rrahmani nasázel 17 a byl nejproduktivnějším hráčem týmu. V Rumunsku tak navázal na skvělou sezonu 2022/23, v níž v dresu kosovského Ballkani nastřílel napříč soutěžemi dokonce 28 branek. 

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

"Albion má ve svém věku velký potenciál se nadále rozvíjet. Dokáže být velmi produktivní, což dokládají jeho statistiky z posledních dvou sezon. Věříme, že v našem herním stylu se bude ještě zlepšovat," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

V loňské sezoně pětkrát nastoupil Rrahmani za národní tým Kosova, první minuty nasbíral v kvalifikaci na evropský šampionát proti Rumunsku a Andoře. Během přestupového období měl Albion hned několik nabídek, další krok v kariéře se však rozhodl udělat v rudém dresu Sparty.

Sparta údajně dolaďuje také příchod obránce Marcosa Lópeze. Peruánský reprezentant by měl dorazit z Feyenoordu, který vede bývalý trenér Letenských Brian Priske. Sparťané ve středu v Malmö rozehrají závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů. Do hlavní fáze milionářské soutěže postoupili naposledy v roce 2005.

Další přestupy a spekulace