Slávisté v úvodní přípravě na poslední chvíli zachránili remízu s Pardubicemi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slávisté v úvodní přípravě na poslední chvíli zachránili remízu s Pardubicemi

Jan Bořil a Eric Appiah v přípravném utkání Slavia – Pardubice.
Jan Bořil a Eric Appiah v přípravném utkání Slavia – Pardubice.@slaviaofficial
Slavia v úvodním utkání letní přípravy překvapivě pouze remizovala s Pardubicemi 1:1. Východočeši v Roudnici nad Labem dokonce nad favoritem vedli a úřadující ligový vicemistr z Edenu odvrátil porážku až díky brance nejlepšího střelce minulého ročníku Václava Jurečky (30) ze třetí minuty nastavení.

Slavia Praha – Pardubice 1:1

Slavia ve velkém vedru po celé utkání dominovala, v ofenzivě si ale počínala lehkovážně a zahazovala vyložené šance. V 58. minutě se do vedení nečekaně dostali Pardubičtí, zmatek v obraně Pražanů po brejku potrestal Štěpán Míšek.

Dvanáctý tým uplynulé ligové sezony ale cenné vítězství neudržel. V závěru nastavení se zblízka prosadil Jurečka, autor 19 branek z minulého ročníku nejvyšší soutěže. Slavii na lavičce scházel hlavní trenér Jindřich Trpišovský, který si na soustředění v Rakousku před pár dny při nehodě na kole přivodil zlomeninu klíční kosti.

"Stále jsme v kondiční části přípravy, takže jsme kladli důraz na běžecké aspekty. To se nám podařilo splnit. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale mohli jste vidět, že jsme měli opravdu velké množství šancí. Možná i kvůli velké únavě se nám střelecky nedařilo," citoval klubový web asistenta trenéra Slavie Milana Kerbra.

"Síly ubývaly velmi rychle. Už ke konci prvního poločasu bylo vidět, že hráčům se běhalo velmi obtížně. Já osobně jako hráč jsem takové počasí neměl rád. Radši jsem hrál na podzim nebo v zimě, takže to hráčům vůbec nezávidím. Ale k letní přípravě to patří," dodal bývalý hráč Slovácka, Liberce či Olomouce.

Program nové sezony: Derby bude v říjnu