Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia proti Pardubicím potvrdila roli favorita, tři body zařídili Diouf a Chorý

Aktualizováno
Tomáš Chorý byl ústřední postavou zápasu.
Tomáš Chorý byl ústřední postavou zápasu.ČTK / Kamaryt Michal
Fotbalisté v 7. kole Chance Ligy nepřipustili žádné překvapení a Pardubice porazili 2:0. Na první branku zápasu si fanoušci v Edenu počkali až do nastavení prvního poločasu, kdy se prosadil El Hadji Malick Diouf (19). Vedení sešívaných ve 49. minutě pojistil Tomáš Chorý (29), jenž si připsal asistenci i u první branky. Kaňkou na pohodovém vítězství Pražanů bylo vyloučení Filipa Prebsla (21), ke kterému došlo v 65. minutě.

Slavia – Pardubice 2:0

Do první nadějné pozice se dostal po velmi dlouhém nákopu Lukáš Provod, reprezentační záložník, jenž ve čtvrtek v Edenu podepsal novou smlouvu, se však zjevil příliš blízko gólmanovi, a ten jej vykryl. Patrně největší příležitost dosavadního průběhu měl zhruba po půlhodině hry Chorý. Tomu z levé strany nalil míč na malé vápno Diouf, který však levačkou z první poslal balon jen do tyčky.

Nerozhodný stav nakonec ještě před odchodem do šaten prolomil sám Diouf, jenž se po přiťuknutí právě od Chorého zmocnil ve vápně míče a napálil ho do bližšího horního rohu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran se branky dočkal také urostlý útočník. Po rohovém kopu vrátil Jan Bořil míč do malého vápna, kde se k němu prodrala právě letní posila z Plzně a pohotovým zakončením zvýšila. Ačkoliv to v tuto chvíli vypadalo, že má Slavia vše pod kontrolou, zničehonic přišla komplikace.

Filip Prebsl zastavil unikajícího Štěpána Míška na hranici vápna nedovoleným způsobem a protože byl domácí zadák posledním hráčem, po intervenci videorozhodčího se musel poroučet do sprch. Jindřich Trpišovský následně stáhl hru na čtyři obránce, nadiktoval svým svěřencům zklidnit tempo hry a ti si i přes početní nevýhodu pohodlným způsobem udrželi náskok až do závěrečného hvizdu.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Tabulka Chance Ligy