Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia opět neinkasovala a z Liberce veze tři body, nádherným zásahem rozhodl Diouf

Aktualizováno
Slavia ještě v sezoně v lize nedostala gól.
Slavia ještě v sezoně v lize nedostala gól.Profimedia
Slovan Liberec nezvládl utkání třetího kola Chance ligy proti pražské Slavii, které U Nisy podlehl 0:1. Severočechům, jež i díky zvýšené marketingové aktivitě nového majitele přišla podpořit více než devítitisícová návštěva, stačila optická převaha z první půle jen na několik nevyužitých šancí. O druhé výhře sešívaných v řadě s čistým kontem pak rozhodl krátce před odchodem do kabin adeptem na gól sezony Malick Diouf (19).

Liberec – Slavia 0:1

Již v 10. minutě se totiž 21letý Kinský blýsknul proti přízemní střele Benjamina Nyarka, a dobře zahraný protiútok Liberce tak gólem neskončil. Před půlhodinou hry přišly ihned po sobě dvě velké šance na opačných stranách hřiště. Nejdříve využil liberecký Nyarko rychlosti a průbojnosti v duelu s Igohem Ogbuem jen ke střele nad, následně obětavě skočil pod nohy driblujícího Lukáše Provoda gólman Hugo Jan Bačkovský.

Fotbalovou parádu pak obstaral Malick Diouf, když zpoza vápna vyslal z prvního doteku pumelici světové extratřídy, která na cestě do šibenice rozezvučela břevno. V závěru půle pohotově reagoval Kinský na povedenou ránu Marka Ichy.

Adam Ševínský se po prodlouženém míči do vápna pokusil prosadit střelou z otočky, nedokázal se však zorientovat. Otěže zápasu poté převzali sešívaní, ve své první nadějné příležitosti ale Chorý s blížící se hodinou hry hlavičkoval mimo. Čelem zkoušel v závěru vyrovnat Ševínský, centr ze strany však byl vyšší, než by vysunutý stoper potřeboval. Závěrečný nátlak Severočechům kýžené vyrovnání nepřinesl.

Slávisté tak i ve třetím ligovém utkání udrželi čisté konto a připsali si druhý triumf. V dalším zápase Chance Ligy přivítají 10. srpna doma Olomouc, Slovan pojede téhož dne do Teplic.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform