Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia nás přejela, musíme to hodit za hlavu, hodnotil plzeňskou porážku v Edenu Šulc

Tomáš Holeš si Pavla Šulce celý zápas pečlivě hlídal.
Tomáš Holeš si Pavla Šulce celý zápas pečlivě hlídal.ČTK / Šimánek Vít
Plzeňský záložník Pavel Šulc (23) připustil, že Slavia jeho tým v dnešním šlágru devátého ligového kola přejela. Český reprezentant to řekl na tiskové konferenci po prohře 0:3 v Edenu. Podle ofenzivního univerzála musí Viktoria první porážku v sezoně hodit za hlavu a nesmí ji více řešit, jelikož už ve čtvrtek nastoupí k úvodnímu zápasu Evropské ligy ve Frankfurtu.

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 3:0

Červenobílí doma v lize bodovali s Plzní v 15 z posledních 16 duelů. "Vždy je to tady těžké, Slavia je dobrý tým. Dnes nás přejela, hrála dobře. Kdybychom šli do druhé půle za stavu 1:0, dalo by se s tím něco dělat. Když to bylo 3:0, Slavia si hodně věřila a hrála dobře," prohlásil Šulc.

Západočeši prohrávali od 10. minuty, další dvě branky inkasovali v nastavení první půle. Zlomová byla penalta a druhý obdržený gól. "Kdybychom nedostali na 2:0, poločas bychom nějakým způsobem doklepali. Do druhého poločasu bychom šli za stavu 1:0 a hrálo by se nám líp, i Slavia by třeba znervózněla. Takhle měla celý zápas převahu," uvedl Šulc.

Viktoria po porážce z třetího místa v tabulce ztrácí na vedoucí Slavii už pět bodů. "Ve čtvrtek hrajeme (ve Frankfurtu). Musíme to hodit za hlavu. Nemůžeme pořád vyhrávat nebo remizovat, kór když jedeme sem. Tady je to těžké, Slavia je dobrý tým a zaslouženě vyhrála. Nesmíme to víc řešit," řekl Šulc.

Proti Plzni nastoupil útočník Tomáš Chorý, který v létě zamířil do Slavie právě ze Štruncových sadů. Z penalty zvýšil na 2:0. "Připravovali jsme se na něj. Slavia využila jeho silných stránek. Moc se s ním na hřišti nepotkám, když hrajeme proti sobě, ale bylo to v pohodě," prohlásil Šulc.

Bývalého hráče Opavy, Českých Budějovic nebo Jablonce mrzelo, že Plzni dnes více nepomohl a nevylepšil svou bilanci pěti branek v ligové sezoně. "Tomáš Holeš mě bránil po skoro celém hřišti, byl furt připravený na mě vystoupit, abych se s balonem neotočil. To je moje nejsilnější stránka, když s ním můžu běžet na bránu. Dnes jsem se do toho nedostal," podotkl druhý nejlepší střelec ligového ročníku.

Tabulka Chance Ligy