Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia fyzicky lepší nebyla, ale s její hrou se moc dělat nedá, řekl Laci. Vyčítá si brzký gól

Sparta podle Laciho měla na to, aby ve druhé půli nepříznivý vývoj utkání zvrátila.
Sparta podle Laciho měla na to, aby ve druhé půli nepříznivý vývoj utkání zvrátila.Milan Kammermayer / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Sparťanský fotbalista Qazim Laci (28) připustil, že ztráta šesti bodů na vedoucí Slavii může v boji o titul znamenat problém. Albánský záložník nicméně po porážce 1:2 v derby v Edenu uvedl, že sezona bude ještě dlouhá a obhájci titulu udělají maximum, aby rivala dohnali. Na tiskové konferenci zdůraznil, že zásadní vliv na průběh utkání měl první gól, který červenobílí vstřelili již ve druhé minutě.

Slavia Praha – Sparta Praha 2:1

Zatímco Slavia ještě v soutěži nepoznala hořkost porážky, Sparta prohrála podruhé za sebou. Po Olomouci odevzdala všechny body také odvěkému rivalovi, což vedlo k šestibodové ztrátě na lídra tabulky.

"Samozřejmě to může mít nějaký vliv na boj o titul, ale sezona je ještě dlouhá. Budeme se snažit udělat maximum, abychom Slavii dohnali. Měli jsme špatný start v úvodu derby, ale ve druhé polovině jsme měli dost šancí a také více ze hry, možná i na obrat skóre," řekl Laci.

Jeho tým si musí vyčítat vstup do zápasu, první hodinu nebyl výkon mužstva vydařený. "Velkou chybou byl samozřejmě rychlý první gól po 65 sekundách. Měli jsme být na začátku mnohem koncentrovanější. Když tak brzy inkasujete, pak je jasné, že Slavia bude hrát tak, jak hrála, a že to bude mít jednodušší," uznal albánský reprezentant.

Po úvodní trefě Mojmíra Chytila skóroval ještě Christos Zafeiris, před jehož gólem chyboval ztrátou míče právě Laci. "Fotbal je hra plná chyb, kdo jich udělá méně, většinou vyhraje. Situaci jsem ještě neviděl, nemohu úplně soudit. Ztráty míče je mi líto, v derby se chyby trestají. Kromě ztráty šlo také o rychlou reakci, měli jsme líp reagovat na balon. Mrzí mě to, dnes jsme nebyli tím, kdo udělal méně chyb, proto je soupeř šťastnější," popsal.

Spartu výrazně oživil střídající Lukáš Haraslín. "Myslím, že jsme od první minuty druhé půle vyběhli jako jiné mužstvo. Začali jsme líp presovat a neumožnili jim tolik nakopávat míče. Z toho oni do přestávky hodně hrozili, z toho pak po přestávce plynula i naše převaha," řekl Laci.

Domácí působili minimálně první poločas také fyzicky silnější. S Ajaxem Amsterodam v Evropské lize přitom hráli až ve čtvrtek, zatímco Sparta ve Stuttgartu v Lize mistrů již v úterý. "S tím bych úplně nesouhlasil, že by byl soupeř nějak fyzicky lepší. Váže se to k jejich stylu hry, snaží se nakopnout balony nahoru, s tím se pak moc nedá dělat. Když si vybavím první poločas, tak i Birmančevič, Preciado nebo Olatunji měli šanci. Musíme si lépe poradit s nakopávanými balony, z nichž pramenila jejich převaha," oponoval hráč, který nechybí v nominaci Albánie na blížící se utkání Ligy národů na Letné.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Závěr derby byl emotivní, na každé straně padla i jedna červená karta. "Je to derby... Asi k tomu nejde nic moc říct, tohle se prostě děje," usmál se Laci.

Jeho tým se i v Edenu po utkání sešel ve středovém kruhu při hodnotícím kolečku. "Obsah si necháme pro sebe, to patří týmu. Ale slova bývají podobná po výhře i po prohře. Jsme tam na hřišti společně, přenesli jsme si tuto tradici z minulých sezon, kdy jsme vyhráli titul i double," dodal bývalý hráč Ajaccia.

Tabulka Chance Ligy