Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia dotahuje příchod obránce Micheze z Beerschotu, v Edenu sleduje zápas s Pardubicemi

Michez by se měl brzy stát hráčem Slavie.
Michez by se měl brzy stát hráčem Slavie.Profimedia
Fotbalisté Slavie přece jen nejspíš získají pravého beka Simiona Micheze (22). Podle informací deníku Sport obránce belgického Beerschotu sledoval nedělní domácí duel sešívaných proti Pardubicím (2:0) a v pondělí by měl s pražským klubem podepsat smlouvu. Slavia chce obránce angažovat z logických důvodů. David Douděra (26) z rodinných důvodů nebude schopen absolvovat část podzimních zápasů, především pak evropské výjezdy. A druhý pravý bek Lukáš Masopust (31) je mimo hru kvůli svalovému zranění. Pražané navíc nadále jednají i o návratu Ondřeje Lingra (25) z Feyenoordu.

Michez je 178 centimetrů vysoký rodák z belgického Charleroi vlastnící také kamerunské občanství. Hraje v nejvyšší belgické soutěži za čerstvě postoupivší Beerschot VA. Loni před vybojováním první ligy odehrál v Beerschotu celkem 31 zápasů, v nichž se přímo podílel na devíti gólech, většinou sám jako střelec.

Pravonohý talnet stylem hry směrem dopředu vskutku ideálně plní roli novodobého wingbeka. Rád se vydává na ofenzivní tažení, přičemž na půli soupeře tráví o trochu více času než na té vlastní. V průměru loni vyslal 2,1 střely za zápas a z toho 0,7 na bránu, žádný z jeho zásahů dosud nebyl hlavou. Během utkání přes něj obvykle prošel hráč jednou, obranných zákroků provedl 1,8 a míč vybojoval téměř pětkrát.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport / Profimedia

Produkt akademie Anderlechtu má smlouvu platnou do léta 2026. Jeho hodnota se odhaduje na necelých 900 tisíc eur (22,5 milionu korun), dá se ale očekávat, že částka za případný přestup bude vyšší. O Micheze se údajně zajímá řada celků z Belgie i druhé anglické ligy včetně Royale Union SG, klubu nedávno vyřazeného Slavií z boje o milionářskou soutěž.

Sešívaní v aktuálním přestupovém období utratili téměř 4,5 milionů eur (asi 110 milionů korun). Pořád jsou ale 1,5 milion eur v plusu, přestup Ondřeje Lingra do Feyenoordu se totiž po hostování stal oficiálním až letos. Loňské útraty klubu za příchody hráčů pak s přehledem pokryl prodej Davida Juráska.

Další přestupy a spekulace