Sejk si vyzkouší další zahraniční angažmá, v polském Lubinu bude hostovat s opcí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sejk si vyzkouší další zahraniční angažmá, v polském Lubinu bude hostovat s opcí

Václav Sejk bude nově oblékat dres Lubinu.
Václav Sejk bude nově oblékat dres Lubinu.Zaglebie Lubin
Sparťanský útočník Václav Sejk (22) si vyzkouší další zahraniční angažmá. Kapitán české jednadvacítky naposledy úspěšně působil v nizozemské Rodě. Nyní rodák z Děčína okusí polskou Ekstraklasu – do Zaglebie Lubin zamířil na roční hostování s opcí.

Sejk se do letenského celku vrátil po vydařeném zapůjčení ve druholigové nizozemské Rodě, kde v 15 startech zapsal osm gólů. Celek z Kerkrade si zajistil postup do playoff o Eredivisie, záhy ale vypadl s Bredou a ani dobré výkony neznamenaly setrvání 22letého útočníka ve Spartě.

Na řadu přichází další hostování, děčínský rodák si vyzkouší polskou Ekstraklasu, kde bude chtít se Zagłębie Lubin vylepšit osmou příčku z loňské sezony. Pokud by se Sejk v polském klubu prosadil, může Spartu opustit trvale, protože součástí roční půjčky je neupřesněná opce.

Kromě mateřského klubu si Sejk zahrál nejvyšší českou soutěž také za Teplice a Jablonec, kde v sezoně 2022/23 zaznamenal sedm ligových gólů. Od roku 2021 je součástí reprezentačního týmu do 21 let, v němž si připsal 25 startů a devět branek. Na ME 2023 skóroval proti Německu.

Další přestupy a spekulace