Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rrahmani ozdobil ligový debut gólem i asistencí a podílel se na první domácí porážce Hradce

Aktualizováno
Rrahmani vstřelil druhý gól utkání.
Rrahmani vstřelil druhý gól utkání.ČTK / Josef Vostárek
Fotbalisté Sparty dali v sedmém kole Chance Ligy zapomenout na předešlou ztrátu se Slováckem a porazili Hradec Králové 2:0. Klíčovým mužem zápasu byl hostující Albion Rrahmani (24), jenž při svém ligovém debutu nejprve přihrál na gól Lukáši Haraslínovi (28) a poté sám udeřil. Sparťané tak zvýšili svůj náskok na dotírající Plzeň a Slavii na šest bodů, oba konkurenti však odehráli o dva zápasy méně.

Hradec Králové – Sparta 0:2

Změna domácí sestavy se projevila v osmé minutě, kdy z první větší šance udeřil Haraslín, jenž si po zmatku v obraně Východočechů našel odražený míč a umístil ho do pravého dolního rohu branky. Po půl hodině hry se přes pravou stranu prodral Ondřej Mihálik, jenž přihrál před bránu, kde stál úplně osamocený Adam Vlkanova, tomu se však nepodařilo trefit pořádně balon, a tak skóre zůstalo stejné.

Na konci první půle dostal míč na hranici vápna Rrahmani, nijak moc nepřemýšlel, placírkou kopl do míče, poslal ho k pravé tyči a před odchodem do kabin uklidnil sparťany.

Druhý poločas zahájili lépe domácí, kteří se chtěli co nejrychleji přiblížit soupeři ve skóre. Po šťastných odrazech se k míči dostal Karel Spáčil, jeho pokus však těsně minul bránu. V 70. minutě zachyboval Qazim Laci a Lukáš Juliš se objevil sám před Peterem Vindahlem, dánský gólman však včas vyběhl a zneškodnil šanci ex-sparťanského forvarda.

Krátce nato běžel sám na bránu Kryštof Daněk, který se snažil překvapit domácího brankáře lobem, ovšem nezamířil přesně. Hradec tedy obhájci titulu podlehl a poprvé v sezoně doma nezískal ani bod.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Chance Ligy