Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rrahmani? Líbilo se mi, co jsem viděl, dokud měl sílu a energii, řekl Friis. Kuchta mu bude chybět

Friis musí být se startem sezony spokojený.
Friis musí být se startem sezony spokojený.ČTK / Josef Vostárek
Trenérovi fotbalistů Sparty Larsi Friisovi (48) bude chybět útočník Jan Kuchta (27), který v sobotu přestoupil do dánského Midtjyllandu. Na tiskové konferenci po vítězném utkání sedmého ligového kola v Hradci Králové uvedl, že si český reprezentant za své výkony v dresu Pražanů zahraniční angažmá zasloužil. Dánský kouč také ocenil nejdražší posilu v historii letenského klubu Albiona Rrahmaniho (24), jenž se na výhře 2:0 nad "Votroky" podílel gólem a asistencí.

Kuchta přišel na Letnou předloni v létě nejprve na hostování z Lokomotivu Moskva, o necelý rok později na něj Sparta uplatnila opci a získala ho na přestup. V obou sezonách pomohl letenskému celku k titulu, v minulém ročníku i k triumfu v domácím poháru.

"Kuchta mi bude samozřejmě chybět. Chce vyhrávat, týmu toho hodně dal. Vstřelil spoustu gólů, představoval hrozbu vepředu. Musím říct, že je to skvělý kluk. Bylo nezbytné ho prodat? Kuchta chtěl odejít, snil o zahraničí. Když se k nám připojil po Euru, řekl jsem mu, že mu nebudu stát v cestě, protože nám hodně pomohl. Slíbil jsem mu, že mu s odchodem pomůžu, pokud udělá maximum," řekl Friis.

"Teď máme dobré útočníky, přišel Rrahmani, Victor Olatunji ukázal svou hodnotu. Tuciho jsem dnes zklamal, i když je to hráč, který dává gól pokaždé, když je na hřišti. Konkurence v útoku byla těžká. Myslím si, že i pro Kuchtu bylo nejlepší odejít, aby si víc zahrál. Odešel do skvělého klubu s dobrými lidmi, kteří mu jakožto cizinci pomůžou. Myslím si, že tam dobře zapadne," doplnil Friis.

Rrahmani v sobotu poprvé nastoupil za Pražany v základní sestavě. Debut si připsal v úterý v domácí odvetě 4. předkola Ligy mistrů s Malmö, proti němuž rovněž skóroval a přispěl k návratu Sparty do "milionářské" soutěže po 19 letech.

"Líbilo se mi, co jsem viděl, dokud měl sílu a energii. Hrajeme jiným stylem, než na jaký je zvyklý. Musí si zvyknout na náš styl. Musí najít součinnost se spoluhráči, byl to jeho druhý zápas. Neměli jsme tolik času na trénink, protože pořád hrajeme," podotkl Friis.

Ocenil dosavadní statistiku kosovského útočníka, jenž dnes ze hřiště odešel v 50. minutě. V úterý naskočil v polovině druhé půle. "Dva góly dal a jeden připravil, to je velká věc. Musí si to vychutnat. Bylo v plánu vystřídat ho zkraje druhé půle, protože mu došly síly. Schytal malý náraz, takže jsem se rozhodl ho vystřídat ihned. Nebyl ale zraněný, už o přestávce jsem se s ním dohodl na střídání," uvedl bývalý kouč Viborgu a Aalborgu.

Hradec – Sparta 0:2