Řecký záložník z Nizozemska. Slavia překvapila novou posilou, pro níž hledá hostování

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Řecký záložník z Nizozemska. Slavia překvapila novou posilou, pro níž hledá hostování

Giannis-Fivos Botos je novou posilou Slavie.
Giannis-Fivos Botos je novou posilou Slavie.SK Slavia Praha
Giannis-Fivos Botos (23). Tak zní celé jméno nové akvizice pražské Slavie. Řecký záložník přišel do Edenu z druholigového nizozemského Helmond Sportu a podepsal smlouvu do 30. června 2028. Novou sezonu však s největší pravděpodobností v sešívaném nezahájí, vedení klubu mu hledá hostování v Chance lize. "Je třeba ho připravit na naší úroveň," uvedl sportovní ředitel Jiří Bílek.

"Jannis je talentovaný hráč, dobrý do ofenzivy. Má zajímavý fotbalový životopis, vyzkoušel si zahraniční angažmá. Navíc je schopný alternovat na několika pozicích. Věříme, že jednou by mohl být pro Slavii platným hráčem, je ale třeba připravit jej na naši úroveň, dát mu čas. Své působení proto zahájí na hostování, které pro něj hledáme v nejvyšší české soutěži," uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Botos je z přestupu do české metropole nadšený. "Slavia je velký evropský klub, dobře to víme i v Řecku. Když jsem se dozvěděl, že o mě mají zájem, nebylo o čem přemýšlet," uvedl rodák z Atén.

Odchovanec tamního AEK v minulé sezoně v dresu Helmondu zaznamenal v 38 druholigových utkáních devět gólů a sedm asistencí. Předtím působil také v moldavském Šeriffu Tiraspol, s nímž v létě 2022 nastoupil proti Plzni ve 3. předkole Ligy mistrů. Za sebou má také působení v mládežnických reprezentačních výběrech.

Další přestupy a spekulace