Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příchod obránce teď není téma, bránil defenzivu Sparty trenér Friis. Přijde o Preciada?

Angelo Preciado by mohl opustit Letnou a zamířit do Anglie.
Angelo Preciado by mohl opustit Letnou a zamířit do Anglie.Profimedia
Bylo zřejmé, že v sezoně nastane období, kdy bude obrana pražské Sparty pod drobnohledem. Po sobotním duelu čtvrtého kola Chance Ligy proti Bohemians se kritice nevyhnula dvojice stoperů, které však kouč Lars Friis bránil. I přesto by letenská defenziva mohla doznat změn – do kanceláře Tomáše Rosického totiž měla přistát konkrétní nabídka na Angela Preciada (26).

Vlna kritiky se snesla hlavně na nováčka Mathiase Rosse, který byl u inkasovaného gólu. Na polovině hřiště k němu skákal balón, který si však uzmul Júsuf a pelášil sám na bránu. Sám zejména proto, že Ross nestíhal a bahrajnský útočník mu během chvíle nadělil několik metrů.

"Možná to nebyl jeho nejlepší zápas, ale vůbec nehrál špatně," bránil však svého svěřence Friis. "Musíme pochopit, že hrál proti možná nejsilnějšímu útočníkovi v lize. Dobře si vzpomínám, jak hrál Júsuf loni v Mladé Boleslavi. Podle mě to byl od Rosse dobrý výkon a na českou ligu se adaptoval velice rychle."

Velmi nejistým dojmem působil i Martin Vitík, který dle mnohých zavinil první branku více než Ross. Bylo to totiž po jeho špatné nahrávce, kdy se Júsuf zmocnil míče.

"Všichni tři stopeři zahráli dobře a v kabině jsem je pochválil," řekl dokonce Friis. "Jak jsem říkal, mají silného útočníka, kolem něhož jsou dva rychlíci, což je vždy složité. Ano, gól byla velká chyba dvou hráčů, ale podle mě by nikdo z nás Júsufa v úniku nechytil."

Dánský trenér pak na tiskové konferenci smetl jakékoliv spekulace o tom, jestli měl Rosse v poločase stáhnout anebo jestli se obrana ještě posílí. "Příchod obránce teď není téma," odvětil jednoznačně.

Tématem je ale odchod jednoho z beků. Podle portálu inFotbal.cz se totiž přestupu dožaduje Preciado. Na Ekvádorce dorazila konkrétní nabídka z Evertonu, které má zatím Sparta odolávat. Sám hráč by ale do Anglie moc chtěl, nicméně prý byl srozuměn s tím, že dokud je klub v evropských předkolech, nikam nepůjde.

Další přestupy a spekulace