Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přetahovanou o Vydru vyhrála Boleslav. Sparta si ho může z hostování stáhnout zpět

Patrik Vydra na nějaký čas opouští Spartu.
Patrik Vydra na nějaký čas opouští Spartu.@ACSparta_CZ
Reprezentant do 21 let Patrik Vydra (21) odešel ze Sparty na roční hostování do Mladé Boleslavi. Dohoda neobsahuje opci na přestup, Letenští si nadějného obránce či defenzivního záložníka, o něhož stálo vícero ligových klubů, mohou v zimě stáhnout zpátky.

"Jsem rád, že si Patrik vybral Mladou Boleslav, protože se o něho strhla doslova bitva. Spolu s námi měly velký zájem také Hradec Králové a Jablonec," uvedl v tiskové zprávě sportovní ředitel středočeského týmu Jakub Dovalil. "Očekáváme, že nám pomůže svojí nespornou kvalitou na pozici šestky s možnou alternací na stoperu. Je to mladý dynamický hráč, který se potřebuje rozvíjet. Věřím že se mu bude u nás líbit a jeho vítězná mentalita se v našem mužstvu výrazně projeví," dodal.

Vydra nasbíral za tři sezony za Spartu 16 ligových startů, v nichž vstřelil jeden gól. "Přicházím s představou, že dostanu větší prostor na hřišti než v současné Spartě. Věřím, že spolupráce se nám povede a pro všechny bude úspěšná," řekl berounský rodák.

Roli v jeho příchodu do Mladé Boleslavi hrál i její trenér David Holoubek, s nímž se zná z mládežnických reprezentačních výběrů. "S trenérem Holoubkem jsme si párkrát telefonovali a nakonec se shodli, že pro mě bude přesun ze Sparty do Boleslavi nejlepším řešením. V boleslavské kabině spoustu kluků znám. Od osobností, jakými jsou například Suchý a Matějovský, se snad hodně naučím," prohlásil Vydra.

Sportovní manažer Sparty Tomáš Sivok v něm vidí budoucího kapitána Letenských. Považuje ho za velkou osobnost a vítězný typ, který Pražané potřebují. "Věřím, že slova pana Sivoka potvrdím na hřišti v dresu Mladé Boleslavi, kterou považuji za dobrou štaci ke svému kariérnímu posunu. Fotbal se tady hraje kvalitní a očekávám, že společně předvedeme velké věci," řekl Vydra.

Další přestupy a spekulace