Přestup léta v české lize: Slavia oslabila konkurenta v boji o titul, z Plzně přivedla Chorého

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přestup léta v české lize: Slavia oslabila konkurenta v boji o titul, z Plzně přivedla Chorého

Tomáš Chorý se upsal Slavii do léta 2027.
Tomáš Chorý se upsal Slavii do léta 2027.slavia.cz
Pravděpodobně nejtřaskavější přestup léta se udál na trase Plzeň – Praha. Slavia ze západočeského města přivedla jednoho z klíčových hráčů Viktorie Tomáše Chorého (29). Urostlý útočník oblékal dres Plzně více než šest let. Nyní si v sezoně, na jejímž konci čeká na mistra odměna v podobě účasti ve skupinové fázi Ligy mistrů, zahraje proti ní. Slavia s českým reprezentantem podepsala smlouvu do června 2027.

Zdálo se to jako krajně nepravděpodobná věc. Když se vyrojily první spekulace o zájmu Slavie o plzeňského útočníka, označil je její šéf Jaroslav Tvrdík na sociální síti X za zcestné. Opak byl ale pravdou. Pražský klub vedl s Viktorií dlouhá jednání, jejichž středobodem byl právě Chorý.

"Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů. V rozhodování mi pomohl Jindra Staněk i další reprezentanti ze Slavie. Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím," uvedl po podpisu tříleté smlouvy pro klubový web s odkazem na reprezentačního brankáře, jehož Slavia přetáhla z Plzně v lednu.

"Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ, že nevypustím jediný souboj. Teď si s rodinou zaletím na krátkou dovolenou, pak se vrátím do tréninkového procesu. A budu připravený to odšpuntovat, začít novou kapitolu,“ dodal. 

Urostlý hrotový útočník strávil v posledním působišti přes šest let. A že šlo o roky úspěšné, dokládá například fakt, že během nich získal dva ligové tituly. V loňské sezoně si s Viktorií zahrál i finále poháru, v něm ale nestačil na Spartu. 

Ostatně vyhrát tuto soutěž nezvládli Západočeši ani v roce 2021, kdy v rozhodujícím utkání prohráli se Slavií. Pravidelně se ale Plzenští s Chorým v sestavě dokázali účastnit evropských pohárů, dokonce si zahráli i Ligu mistrů.

Chorý za Plzeň nastoupil celkem ke 226 zápasům, v nichž dal 63 gólů a 28 jich pro spoluhráče připravil. V uplynulé sezoně se také probojoval do reprezentačního výběru a za Česko si zahrál i na letošním Euru.

Už v sobotu Slavie s Plzní potvrdily, že o Chorého přestupu intenzivně jednají. "Hráč i jeho agent nám sdělili, že mají zájem o přestup do Slavie a toto rozhodnutí bylo finální. Zahájili jsme tedy s klubem oficiální jednání a dnes došlo k dohodě. Vždy platí, že dres Viktorie Plzeň budou oblékat jen hráči, kteří se za něj budou rvát. Tomáš se rozhodl jinak, šlo čistě o jeho volbu a v takovém případě nedávalo smysl transferu bránit," řekl předseda představenstva a generální ředitel Plzně Adolf Šádek.

Slavia tři sezony v řadě nezískala titul, nejprve ji o něj připravila Plzeň a v posledních dvou případech Sparta. "Úkolem tohoto klubu je od nepaměti porážet svého největšího rivala v derby, vyhrávat tituly a tím dělat radost našim fanouškům. Věřím, že Tomášův příchod do už tak silného týmu Slavie nám pomůže plnit tento historický úkol lepe než v posledních letech," poznamenal předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Další přestupy a spekulace