Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň vyhlíží novou posilu, Afričan z Kryvbasu na sebe upozornil gólem ve vzájemném zápase

Prince Kwabena Adu v souboji právě s Robinem Hranáčem.
Prince Kwabena Adu v souboji právě s Robinem Hranáčem.Profimedia / ČTK / Chaloupka Miroslav
Útočník Kryvbasu Prince Kwabena Adu (20) dal Plzni gól v prvním duelu třetího předkola Evropské ligy a svými výkony v celém dvojzápase si řekl o pozornost českého celku. Viktoria prodejem Robina Hranáče (24) do Hoffenheimu získala potřebné finance a zdá se, že se vydala na lov. Za talentovaného Ghaňana údajně nabídla milion eur (25 milionů korun).

Adua bylo v obou zápasech proti Plzni plné hřiště. Navíc jako jeden z mála útočníků na evropské scéně dokázal vyzrát na pevnou plzeňskou obranu. Viktoria v pohárech dostává góly pouze sporadicky, rychlonohý fotbalista ale defenzivě Západočechů pořádně zatápěl a ve 20. minutě zápasu v košickém azylu poslal Kryvbas do vedení. Není proto divu, že zaujal realizační tým Miroslava Koubka i klubové vedení, které je podle kanálu TaToTake ochotné na Ukrajinu poslat až milion eur (25 milionů korun).

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Rodák ze západu Ghany do Kryvbasu přišel před minulou sezonou z běloruského Islochu. Před tím působil v Ghaně v celku Bechem United, kde v tamní nejvyšší soutěži v 17 letech nasázel osm branek v pouhých 13 zápasech.

Na Ukrajině tak produktivní nebyl. V Kryvbasu napříč soutěžemi odehrál 18 zápasů a dal v nich čtyři branky. Pokud klub i hráč vyslyší volání ze západu Čech, žádné další pravděpodobně nepřidá.

Další přestupy a spekulace