Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň udržela ligovou neporazitelnost, ale v Liberci jen remizovala a na čelo ztrácí pět bodů

Aktualizováno
Václav Jemelka v souboji s Denisem Višinským.
Václav Jemelka v souboji s Denisem Višinským.ČTK / Petrášek Radek
Slovan Liberec remizoval v sedmém kole Chance Ligy s Plzní na vlastním hřišti 1:1. V atraktivní první půli se diváci U Nisy vstřeleného gólu nedočkali, po změně stran se nicméně radovali, když se po obrovské minele gólmana Mariána Tvrdoně (30) dostali do vedení domácí. Přestože hráči Viktorie museli skousnout svůj první inkasovaný gól po více než 430 minutách, před premiérovou porážkou v této sezoně je zachránila nádherná rána Matěje Vydry (32).

Liberec – Plzeň 1:1

Jako první o sobě dali vědět domácí. Už v šesté minutě napřáhl kousek za vápnem Marios Pourzitidis a tvrdou ranou pořádně provětral rukavice Tvrdoně. Vzápětí se blýskl také na druhé straně Hugo Jan Bačkovský, když nejprve po dlouhém propadnutém autu vychytal Markoviče a následně zneškodnil také dorážku Adua.

Někdy kritizovaný gólman Liberce se zaskvěl také ve 22. minutě, kdy po centru z levé strany fantastickým reflexivním zákrokem vytěsnil razantní hlavičku Pavla Šulce. Několik minut před koncem úvodního dějství se už červenomodří po dobré reakci Adua na zadní tyči radovali, rozhodčí ovšem po dlouhém přezkoumávání odhalili ofsajd a gól odvolali.

Po změně stran tempo duelu poměrně opadlo a na výraznější moment se dlouho čekalo. Se vším zamávala až 66. minuta, kdy Icha vyslal před branku zřejmě nepovedený centr, jenže Tvrdoň si při pokusu jej skrýt v rukavicích naprosto nepochopitelně hodil míč do vlastní sítě a Liberec překvapivě vedl.

Čtvrthodinu před koncem se nicméně z úctyhodné vzdálenosti opřel do balonu střídající Vydra a k radosti plzeňských fanoušků srovnal. V samém závěru mohl vrátit vedení na stranu domácích Jan Mikula, jeho hlavičku po Ichově centru ale tentokrát zázračným způsobem vychytal Tvrdoň.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Chance Ligy