Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice ve východočeském derby prolomily domácí trápení, rozhodl veterán Vacek

Aktualizováno
Pardubice doma zaskočily Hradec vítězstvím 2:1.
Pardubice doma zaskočily Hradec vítězstvím 2:1.fchk.cz
Přestože Pardubice dosud v novém ročníku Chance Ligy ještě nebodovaly, ve východočeském derby s Hradcem Králové v rámci šestého kola Chance Ligy se dočkaly triumfu 2:1. Vítězný gól vstřelil v 80. minutě kapitán Pardubic Kamil Vacek (37), který zajistil domácím druhou výhru v sezoně. Naopak Votroci na první body ze hřiště soupeře v sezoně nadále čekají.

Pardubice – Hradec Králové 2:1

V lepším rozpoložení do utkání Votroci, kteří mají na kontě tři vítězství, všechna ale vybojovali doma. Pardubičtí dosud přivezli pouze výhru z Českých Budějovic, zbytek utkání prohráli, včetně dvou domácích. První náznak šance přišel až v závěru první dvacetiminutovky, kdy po centru Adama Vlkanovy hlavičkoval Filip Čihák, mířil však pouze do středu branky.

Ve 36. minutě otestoval pozornost Adama Zadražila ze střední vzdálenosti domácí záložník Dominique Simon, hradecký gólman se však překvapit nenechal. Podobně to zkoušel o minutu později na druhé straně i Vlkanova, ale ani pardubický Jan Stejskal neměl s jeho pokusem větší problémy.

Ve velkém stylu vstoupili do druhého poločasu Pardubičtí. Po pravé straně unikl Andre Leipold, našel v pokutovém území Vojtěcha Patráka a ten míč krásně uklidil pod břevno Zadražilovy brány. Další významný moment přišel v 51. minutě. Unikavšího Tomáše Solila na hranici pokutového území fauloval Tomáš Petrášek.

Rozhodčí Dalibor Černý nejdříve nařídil pokutový kop, po zásahu VAR se ale nakonec kopal pouze přímý volný kop. Petrášek byl však vyloučen a Hradečtí dohrávali utkání o deseti. Z nařízené standardky poslal Eldar Šehič míč sice vysoko nad, přesto však vývoj utkání pro Pardubice vypadal téměř ideálně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Z omylu však domácí vyvedl o pár minut později Vlkanova, který unikl po levé straně a poslal nadýchaný centr do pokutového území. Na ten si naskočil Čihák a v 57. minutě hlavou vyrovnal. Dobrá šance pro domácí přišla v 64. minutě, když míč vápnem prolétl až k dobíhajícímu Leipoldovi, ten však zblízka přestřelil.

Když už se zdálo, že zápas míří k remíze, vybojoval v 80. minutě po rohu míč v pokutovém území Jason Noslin, posunul ho Vackovi a ten z bezprostřední blízkosti opět poslal Pardubice do vedení. Domácí těžili z početní převahy a z brejků hrozili i v desetiminutovém nastavení. Pojistit vedení se jim sice nepodařilo, přesto se mohou radovat z druhé výhry v sezoně.

Tabulka Chance Ligy