Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabený Hradec vstal proti Boleslavi z popela, Čihák odčinil vlastní gól vítěznou trefou

Hradec dokázal zvítězit i když hrál většinu utkání v oslabení.
Hradec dokázal zvítězit i když hrál většinu utkání v oslabení.Profimedia
Mladá Boleslav ve 3. kole Chance Ligy nevyužila na hřišti Hradce Králové dlouhou přesilovku a po srdnatém výkonu domácích padla 1:2. Divokou úvodní dvacetiminutovku, během níž padla jedna branka na každé straně, ukončil ostrý faul a následné vyloučení hradeckého Petra Juliše (21). Středočeši se poté proti houževnatě bránícím Votrokům jen těžko prosazovali, zatímco na opačné straně se ve druhé půli trefil Filip Čihák (25). Ten rozhodujícím zásahem odčinil zpackaný začátek duelu, kdy si nešťastně vstřelil vlastní gól.

Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:1

Zatímco ve čtvrteční odvetě předkola Konferenční ligy si hráči hostů museli na úvodní gól počkat téměř 80 minut, v Malšovické Aréně udeřili prakticky okamžitě. Už ve druhé minutě totiž Vasil Kušej zacvičil s jedním z obránců a poslal ostrý míč do malého vápna, odkud si ho Čihák srazil za záda vlastního brankáře.

Smutek ovšem na solidně zaplněném stadionu rychle vystřídalo nadšení. Jen o pár desítek sekund později předvedli Votroci pohlednou kombinaci, kterou Ondřej Mihálik vyšperkoval pasem na lépe postaveného Adama Vlkanovu a oblíbenec místních tribun ranou z první překonal Matouše Trmala.

Dobrá nálada však mezi příznivci černobílých nevydržela dlouho. V 19. minutě Juliš nepříjemně dojel Daniela Langhamera a ačkoliv domácí forvard nejprve viděl pouze žlutou kartu, po zásahu videa se nakonec musel předčasně poroučet do sprch.

Středočeskou přesilovku mohl ihned potrestat Matěj Pulkrab, o tutovou šanci ho ale na hranici malého vápna na poslední chvíli připravil skvělým skluzem Čihák. Hráči v modrém si výraznou optickou převahu udrželi až do poločasového hvizdu, na nerozhodném výsledku ovšem nic nezměnili.

Krátce po změně stran navíc přišel pro hosty šok. Daniel Horák posadil přímý kop z levé strany přesně na hlavu Čiháka a ten přesným zakončením k tyči odčinil své zaváhání z úvodu zápasu. Naděje Boleslavi na bodový zisk nezvýšil ani Tomáš Král, jenž 20 minut před koncem hlavičkoval po rohovém kopu jen do břevna.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

V klíčové situaci pak Hradci pomohl také brankář Adam Zadražil. Ten se zhruba 10 minut před koncem vytasil s parádním zákrokem proti pokusu Jana Buryána, čímž de facto zařídil svému týmu druhý triumf v sezoně.

Tabulka Chance Ligy