Program ligy: Derby v říjnu, ostrý start pro nováčka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

O titul i LM. Fotbalová liga zná kompletní program. Derby v říjnu, ostrý start pro nováčka

Podzimní derby pražských "S" se bude hrát v říjnovém 11. kole.
Podzimní derby pražských "S" se bude hrát v říjnovém 11. kole.Profimedia
V novém kabátku a s výjimečnou prémií pro vítěze. Nejvyšší česká fotbalová soutěž je na prahu nové éry, která odstartuje ročníkem, jehož vítěz si zajistí přímý postup do Ligy mistrů. Na cestu za vysněným titulem vyrazí s největšími ambicemi tradičně Sparta, Slavia a Plzeň. Na koho narazí pražská "S" v prvním kole? A kdy se bude hrát první derby? Čtvrteční losování určilo kompletní program 32. ročníku první ligy.

První ligové kolo je na programu 20. července. Obhájce titulu Sparta na úvod přivítá Pardubice, Slavia se představí na Slovácku a dalšího z adeptů na titul Plzeň čeká na Julisce zápas s Duklou.

Ta se do nejvyšší soutěže vrátila po pěti letech a mezi tuzemskou smetánku vletí pěkně zostra. Ve 2. kole přivítá v malém pražském derby Boheminas a ve 3. pojede na Letnou. 

K prvnímu střetu "těžkých vah" dojde v 9. kole, kdy bude Slavia hostit Plzeň. Podzimní derby pražských "S" je na programu na začátku října v rámci 11. kola. Úřadujícího mistra čeká v první polovině soutěže výjezd do Plzně ve 13. kole na konci řijna.

Na jaře se v rámci základní části soutěže sehraje 11 kol, úvodní duel jarní duel je naplánován na první únorový víkend příštího roku. Základní část skončí 19. dubna 2025, poté bude jako v předešlých letech následovat nadstavba, která se bude hrát v české lize pošesté.

Šest nejlepších klubů po základní části se představí ve skupině o titul, šest nejhorších ve skupině o záchranu a čtyři mužstva od sedmého do desátého místa bude nově čekat nikoli skupina o Evropu, ale play off o umístění. Účastníci prostřední skupiny už nebudou hrát o účast v kvalifikaci evropských pohárů se čtvrtým, případně pátým týmem skupiny o titul.

Přesné časy jednotlivých utkání budou upřesněny dle domluvy s televizním vysílatelem O2 TV.

1. kolo, 20. 7. 2024

Karviná – Liberec

České Budějovice – Sigma Olomouc

Slovácko – Slavia Praha

Hradec Králové – Teplice

Jablonec – Mladá Boleslav

Sparta Praha – Pardubice

Dukla Praha – Viktoria Plzeň

Bohemians – Baník Ostrava

Podzimní taháky

21. 9. Slavia Praha – Viktoria Plzeň (9. kolo)

5. 10. Slavia Praha – Sparta Praha (11. kolo)

26. 10. Viktoria Plzeň – Sparta Praha (13. kolo)

Kompletní program