Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nové dresy v lize. Bez klubového loga, odkaz na zašlé mistrovské tituly i úryvek z hymny

Nové dresy představily i týmy jako Sparta a Hradec.
Nové dresy představily i týmy jako Sparta a Hradec.X @FCHradec a @ACSparta_CZ
Nová sezona, nové dresy. Ligové kluby připravily pro své fanoušky další kousky do sbírky. Někde to byly jen kosmetické úpravy, jinde došlo na výrazné změny. Livesport Zprávy přinášejí přehled trik všech 16 celků Chance Ligy pro tento ročník.

Sparta

Tradiční rudá barva, avšak chybějící logo. To vystřídalo písmeno S lemované třemi korunkami. Nové dresy fanouškům představili úřadující šampioni přímo na Letné. "Jsou symbolem našeho dědictví, skokem vpřed v designu a důkazem našeho závazku k udržitelnosti. Těšíme se, až ho naši hráči a fanoušci budou nosit s hrdostí a ukážou dokonalé spojení tradice a modernity," napsala Sparta na svém webu. 

Martin Vitík, Lukáš Sadílek, Filip Panák a Lukáš Haraslín v nových dresech.
Martin Vitík, Lukáš Sadílek, Filip Panák a Lukáš Haraslín v nových dresech.sparta.cz

Dresy mají kombinovat tradiční prvky s moderním designem. Rudá barva, synonymum pro Spartu, je nově doplněna horizontálními černými pruhy. "Vypadají úžasně. Věřím, že v nich budeme schopni dosáhnout mnoha dalších úspěchů a společně s našimi skvělými fanoušky vytvoříme další nezapomenutelné momenty na hřišti i mimo něj," uvedl Lars Friis.

Pro třetí titul v řadě si Letenští ve venkovních zápasech půjdou ve staronové bílo-zlaté kombinaci, vrátili se k ní po dvou sezonách.

Slavia

Na hřišti Slavii poznáte lehce – domácí dresy zůstaly od minulé sezony téměř beze změny. Výraznou proměnou naopak prošla venkovní sada. Poprvé v historii uvidíme vršovické v černo-zlaté kombinaci, podobající se venkovním trikotům svého úhlavního rivala z Letné z minulého ročníku. Ústředním prvkem obou variant je už klasicky slávistická hvězda. Obě jsou také vyrobeny z recyklovaných zdrojů, tvoří minimálně 95 % materiálu použitého při výrobě.

Slavia novými domácími dresy nepřekvapila.
Slavia novými domácími dresy nepřekvapila.Slavia.cz

"Máme radost z nových dresů od společnosti Puma, které jsou nejen esteticky působivé, ale také odrážejí naši oddanost k udržitelnosti. Hvězda ve znaku Slavie je symbolem naší hrdosti a síly, a jsme rádi, že se tento prvek stal ústředním motivem," komentuje design dresů členka představenstva Slavia Praha Kateřina Vavrlová.

Plzeň

Energie, síla, pohyb a rychlost. Těmito atributy se chtějí v nové sezoně řídit Plzeňští. Klasické modré pruhy zůstaly, ovšem nyní v moderní podobě plné ostrých hran a linií. Dominantní barvou je letos červená, dresům má přidávat ještě větší dynamiku a výraznost.

"Na podobě nových dresů jsme úzce spolupracovali s naším dodavatelem Macronem. Opět jsme se zaměřili jak na celkový koncept, tak i na jednotlivé propracované detaily a vydali se i odvážnějším moderním směrem, který odráží naše cíle a vize pro novou sezonu. Musím říct, že jsme s výsledkem velmi spokojeni," říká za Viktorii obchodně marketingový ředitel Jaromír Hamouz.

Nové domácí dresy FC Viktoria Plzeň
Nové domácí dresy FC Viktoria Plzeňfcviktoria.cz

Viktoria představila i novou třetí sadu dresů. Ta odkazuje na dlouhou historii klubu a na legendy jako je Ivan Bican, Zdeněk Michálek, František Plass a na další, kteří před půl stoletím právě tyto barvy hájili. "Tyto dresy jsou zajímavé, symbolizují úctu k historii klubu. Setkání s těmito osobnostmi pro mě bylo velmi inspirativní. Vyprávěli mi řadu příběhů a já slibuji, že se v nich budeme rvát úplně stejně jako oni v 70. letech," říká záložník Lukáš Kalvach.

Baník Ostrava

Bílý trikot s dominantním modrým pruhem uprostřed, klubový znak "na srdci" a k tomu modré šortky. Tak bude vypadat první sada dresů Baníku Ostrava pro nadcházející sezonu z dílny italské společnosti Macron. 

První sada dresů určená primárně pro domácí utkání vznikala v úzké spolupráci designérů společnosti Macron s Baníkem Ostrava. "Chtěli jsme, aby se nová podoba dresu poněkud vymykala tradičnímu pojetí z minulých let, aby působil originálně a zároveň aby dres zůstal na první pohled ryze baníkovský," uvedl Jan Krejčíček, marketingový manažer klubu.

Klíčovou roli na dresech tvoří modrý pruh.
Klíčovou roli na dresech tvoří modrý pruh.IG @fcbanikostrava

Dres je vyroben z ekologického recyklovatelného materiálu. Vedle dominantních znaků ho zdobí také slezská orlice vytlačená částečně pod klubovým znakem a částečně také za jeho obrysy. Dalším důležitým prvkem je vytlačená první sloka baníkovské fanouškovské hymny "Baníčku, my jsme s tebou" v boční partii dresu.

Slovácko

Klub z Uherského Hradiště se letos během domácích zápasů bude pyšnit bílou sadou dresů, přičemž největším posunem je slazení sponzorských log do černé barvy, což výrazně vylepšilo celkový dojem oproti předchozímu ročníku.

Hradec Králové

Mužstvo z Malšovické arény nadále bude bojovat v černých a bílých barvách, dominantním prvkem nových dresů je písmeno "H". Má hlubší symboliku. Reprezentuje město Hradec, dvě řeky městem protékající i detail symbolu Votroků lízátka. Jaké štěstí do Chance Ligy přinesou se ukáže v prvním domácím zápase sezony v neděli proti Teplicím.

"Dresy z první sezony v Malšovické aréně byly velmi originální, zpracované po vzoru nové identity a chceme, aby si je každý spojil právě se startem nové éry Pod Lízátky. Nastupující dresy základní pattern přejímají, pouze v jiném – decentnějším rozložení, přičemž dominuje písmeno "H" reprezentující nejen samotný Hradec, ale další prvky, které se s naším městem pojí. Věřím, že se budou fanouškům líbit a hlavně, že přinesou našim hráčům štěstí," přeje si marketingový ředitel FC Hradec Králové.

Teplice

Hráči Teplic v každém zápase zavzpomínají na svou nejúspěšnější sezonu, konkrétně na dresy se kterými jejich spoluhráči odehráli roku 1999 slavný souboj proti Borussii Dortmund v posledním předkole Ligy mistrů.  Stejně jako před 25 lety budou spojením mezi venkovní, domácí i brankářskou sadou vertikální blesky. Pod límečkem Severočeši hrdě ponesou vlajku města.

Nový venkovní, brankářský a domácí dres FK Teplice.
Nový venkovní, brankářský a domácí dres FK Teplice.@FK_Teplice

Liberec

Slovan pokračuje s rebrandingem a překvapuje i novými domácími dresy, navrací se k bílé variantě, ve které Liberečtí prožili dvě mistrovské sezony a nejslavnější pohárové bitvy. Na bílém dresu vyniká nové logo Ještědu a hvězdy Severky. Změnila se i čísla a jmenovky, jsou provedeny v novém klubovém fontu.

Slovan doufá, že je nostalgické bílé dresy navrátí k nejúspěšnějším sezonám.
Slovan doufá, že je nostalgické bílé dresy navrátí k nejúspěšnějším sezonám.fcslovanliberec.cz

"S novým designem dresu jsme velmi spokojeni, detaily korespondují s novou identitou klubu. Věříme, ze s návratem k bílé domácí variantě společně navážeme na největší úspěchy z minulých let, na domácí i evropské scéně," říká Jan Nohel z 11teamsports. 

Olomouc

Sigma také čerpá inspiraci ze své historie. V ročníku oslavujícím 105. výročí od založení klubu budou hráči Sigmy nastupovat v modro-bílých dresech připomínajících úspěšnou sezonu 1990/91. Hráči se v nich představí nejpozději 3. srpna v prvním domácím utkání proti Teplicím. Druhá sada, ve které Sigma odstartuje nový ligový ročník v Českých Budějovicích, zůstává stejně jako v minulé sezoně žlutá.

Nové domácí dresy SK Sigma Olomouc.
Nové domácí dresy SK Sigma Olomouc.sigmafotbal.cz

Jablonec

Podobu dresů lehce obměnil i Jablonec, zatímco venkovní sada zůstává beze změny, v té domácí se změnily rukávy, jsou nyní v čistě bílé barvě, a bok dresu, ten nyní zdobí bílý svislý pruh. Severočechy tedy i nadále uvidíme bojovat v tradiční zeleno-bílé kombinaci. 

Hráči Jablonce budou i nadále hájit zeleno-bílé barvy.
Hráči Jablonce budou i nadále hájit zeleno-bílé barvy.fkjablonec.cz

Pardubice

Pardubičtí fanoušci za nový dres utrácet nemusejí – zůstává totiž téměr beze změny. Pouze se zvětšilo logo klubu a zmizel bílý vzor nad rameny. Hráči budou již klasicky hájit barvy červné a bíle. Jedinou novinkou, je třetí sada v černé barvě.

Pardubické dresy na novou sezonu zůstaly téměř beze změny.
Pardubické dresy na novou sezonu zůstaly téměř beze změny.fkpardubice.cz

Bohemians 1905

Ve vršovickém Ďolíčku se změn nebojí. Po několika sezonách se vrátili ke svislé variantě pruhování. Na dresech dominuje zelená, bílá barva zůstává na rukávech a bocích. Nové dresy jim přinesly štěstí. Bohemka na závěr letní přípravy doma deklasovala Trenčín 4:0. Trikoty byly představeny krátce před zahajovacím výkopem. 

Bohemians již v nových dresech odehráli přípravný zápas s Trenčínem.
Bohemians již v nových dresech odehráli přípravný zápas s Trenčínem.bohemians.cz

Karviná

Hráči Karviné budou bojovat o umístění v dresech téměř identických těm z minulé sezony. Jedinou viditelnou změnou jsou límečky lemované tenkými proužky. Během podzimu se na hřišti objeví i v zelených a černých trikotech. Gólmani na začátku sezóny budou mít na výběr mezi modrou a světle zelenou.

Nový domácí a brankářský trikot Karviné.
Nový domácí a brankářský trikot Karviné.Facebook MFK Karviná

České Budějovice

Dva dny před startem sezony se nových dresů dočkali i fanoušci českobudějovického Dynama. Domácí dresy mají klasickou černo-bílou kombinaci, přičemž se dočkaly i zlatých doplňků, které jsou letos populární u více klubů. Na hřištích soupeřů se bude Dynamo prezentovat ve zlatých dresech s černými šortkami.

Dukla

Dukla se po pěti letech do první ligy vrací v novém. I když dresy zůstaly vizuálně podobné, hráči na svých bedrech nově ponesou heslo "Hrdý na svůj klub" umístěné na zadní straně límce. Kolekce se vyráběla na poslední chvíli, jen tři dny před startem ligy klub oznámil nového partnera, jehož jméno je na zadní části dresu.

Mladá Boleslav

Klub nové dresy nepředstavil, pravděpodobně tak zůstane u loňské varianty.