Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nová smlouva pro lídra Slavie. Provod v Edenu prodloužil do června 2029

Lukáš Provod spojil svou budoucnost se Slavií.
Lukáš Provod spojil svou budoucnost se Slavií.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Fotbalový univerzál Lukáš Provod (27) prodloužil smlouvu se Slavií. Reprezentační záložník se pražskému klubu nově upsal do června 2029. Původní kontrakt by mu vypršel za dva roky v létě. Úřadující český vicemistr o tom informoval na svém webu.

Provod patří v posledních týdnech k nejlepším slávistům. "Znamená to pro mě velké ocenění práce, kterou jsem zde odvedl. Na druhé straně je to i obrovský závazek, dostal jsem dlouholetou smlouvu. Moc si toho vážím. Věřím, že i v nadcházejícím období budeme úspěšní minimálně tak, jak jsme byli, spíš ještě víc," uvedl.

Rodák z Plzně a její odchovanec přišel do Slavie v létě 2019. Nejprve v Edenu hostoval a po půlroce z Viktorie přestoupil. Postupně se vypracoval v jednu z hlavních opor vršovického mužstva, v sezoně 2020/21 byl zvolen nejlepším hráčem české ligy.

Aktuálně má za Slavii na kontě 152 soutěžních startů s bilancí 15 branek a 25 asistencí. Se Slavií získal dva ligové tituly a stejný počet triumfů v domácím poháru. V roce 2021 utrpěl vážné zranění kolena, které ho připravilo o evropský šampionát, dokázal se však dostat zpět do formy.

Za českou reprezentaci zasáhl do 22 zápasů, v nichž dal tři góly. Na nedávném mistrovství Evropy v Německu nastoupil v každém ze tří duelů v základní sestavě a proti Portugalsku skóroval. "Mé výkony na Euru mi pomohly k sebevědomí, které teď na hřišti mám. A doufám, že je to vidět. Člověku pomůže, když se konfrontuje s těmi nejlepšími hráči a vidí, že nezaostává," řekl Provod.

Ve středu se Slavií marně usiloval o postup do hlavní fáze Ligy mistrů. Pražané sice v odvetě závěrečného 4. předkola porazili doma Lille 2:1, ale smazat ztrátu 0:2 z úvodního duelu ve Francii nedokázali.