Mládežnický reprezentant Kabongo brzy změní působiště, z Lommelu zamíří do Plzně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mládežnický reprezentant Kabongo brzy změní působiště, z Lommelu zamíří do Plzně

Kabongo se brzy stane hráčem Plzně.
Kabongo se brzy stane hráčem Plzně.Profimedia
Do přípravy fotbalistů Plzně se zapojil český reprezentant do 21 let Christophe Kabongo (20). Viktoria dokončuje jeho přestup z belgického Lommelu, hotový by měl být v nejbližších dnech. Se západočeský klubem podepíše čtyřletou smlouvu. Třetí tým uplynulé sezony české ligy o tom informoval na svém webu.

Kabongo před čtyřmi roky odešel do Lommelu z pražské Sparty. Poslední rok a půl strávil na hostování v Podbrezové ve slovenské lize. Nyní zamířil do Plzně. Odehrát by měl už sobotní přípravný zápas s třetiligovým Petřínem.

"Jde o rychlostního ofenzivního hráče, který je navíc velmi variabilní. Sledovali jsme pozorně jeho výkony jak na Slovensku, tak i při zápasech české jedenadvacítky a hodně nás zaujal. Vidíme v něm do budoucna obrovský potenciál. Věřím, že brzy dojde k finálnímu dotažení přestupu," řekl sportovní ředitel plzeňského klubu Daniel Kolář.

Nyní se připojil k Viktorce a v nejbližších dnech by měl být zpečetěn jeho přestup do Doosan Areny. Připravena je pro něj čtyřletá smlouva. "Christophe již s týmem trénuje a měl by zasáhnout i do sobotního přípravného zápasu. Ladí se jen už detaily k uzavření přestupu," vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport