Mladá Boleslav změnila majitele, Trunda převzal majoritní podíl po Dufkovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav změnila majitele, Trunda převzal majoritní podíl po Dufkovi

Mladoboleslavští si v uplynulé sezoně zajistili účast v předkole Konferenční ligy.
Mladoboleslavští si v uplynulé sezoně zajistili účast v předkole Konferenční ligy.Profimedia
Fotbalová Mladá Boleslav změnila majitele, nový prezident klubu David Trunda převzal majoritní podíl po Josefu Dufkovi. Převod 51 procent akcií se uskutečnil po čtvrtečním jednání představenstva a valné hromady. Trunda dosud působil v klubu jako generální ředitel.

Dlouholetý prezident Dufek vlastnil majoritní balík akcií prostřednictvím společnosti Gema MB. Teď se ho definitivně vzdal. Dalšími akcionáři zůstávají město (34 procent), firma Realstav (11) a spolek FK Mladá Boleslav (4). Zároveň se také obměnilo představenstvo.

Trunda je nejen novým prezidentem, ale také předsedou představenstva. S Dufkem v poslední době jednal i někdejší předseda fotbalového svazu František Chvalovský. V minulosti již projevil zájem o Slavii nebo Plzeň, zjišťoval také situaci kolem Českých Budějovic nebo Karviné. V případě, že by se ve městě automobilů dohodl, hodlal tam přivést i bývalého sparťanského a reprezentačního trenéra Jozefa Chovance.

Vývoj však nabral jiný směr. Trunda v květnu svolal mimořádné představenstvo, kritizoval nejvyšší vedení a nabídl i svou rezignaci. Přijata nebyla, teď se klubu sám ujal jako majitel. Bývalý generální ředitel fotbalové Slavie působil také v hokejové Kometě Brno nebo v golfu. Dlouhodobě je spojován s podnikatelem Jiřím Šimáněm, který měl letos údajně o vstup do Boleslavi také zájem.

Ligový program: Derby v říjnu, ostrý start pro nováčka