Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav nastolila severskou cestu. Trenéra Holoubka vystřídal Švéd Brännström

Holoubek vedl Mladou Boleslav od ledna letošního roku.
Holoubek vedl Mladou Boleslav od ledna letošního roku.Profimedia
Vedení fotbalové Mladé Boleslavi se rozhodlo sáhnout po změně na postu trenéra. Místo Davida Holoubka (44) se vedení A-týmu ujme Švéd Andreas Brännström (48). Středočeský celek o tom informoval na svém webu s odůvodněním, že změna je součástí dlouhodobé strategie nového vedení v čele s prezidentem a majoritním vlastníkem klubu Davidem Trundou.

"Chtěl bych upřímně poděkovat Davidu Holoubkovi a Markovi Jarolímovi za jejich práci, kterou pro mladoboleslavský klub odvedli. Andreas Brännström se k našemu klubu připojuje s vizí, která plně koresponduje s našimi dlouhodobými cíli. V Andreasovi získáváme trenéra s mezinárodními zkušenostmi, trenéra, který mimo jiné vedl největší švédský klub AIK Stockholm," uvedl Trunda v prohlášení na klubovém webu.

"Toto angažmá beru jako velkou výzvu. Jsem si vědom tlaku, který mě v novém působišti čeká, ale jsem připraven na něj reagovat. Věřím, že spolu s vedením klubu, realizačním týmem a hráči vytvoříme dobře fungující tým a společně dosáhneme takových výsledků, aby se FK Mladá Boleslav pohybovala v horních patrech tabulky a předváděla atraktivní fotbal, na který budou fanoušci rádi chodit," nechal se po podpisu smlouvy slyšet Brännström.

Mladá Boleslav o víkendu vynechá ligové kolo, jelikož si kvůli evropským pohárům nechala odložit zápas se Slavií Praha. V týdnu ji čeká odveta play off Konferenční ligy s maďarským vicemistrem Paksem. V prvním zápase na domácí půdě Středočeši uhráli remízu 2:2. Spolu s Holoubkem řady klubu opustil i další člen realizačního týmu Marek Jarolím.

Brännström naposledy působil ve švédském AIK, kde v červenci skončil kvůli neuspokojivým výsledkům. Stockholmský tým vedl v 17 zápasech, v nichž čtyřikrát zvítězil, pětkrát remizoval a osmkrát prohrál. Předtím trénoval například další švédské celky Mjällby a Sirius.