Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boleslav ztratila za remízu s Pardubicemi, vyrovnání zařídil její bývalý hráč Krobot

Aktualizováno
Zápas Boleslavi s Pardubice přinesl dobrý fotbal a čtyři góly.
Zápas Boleslavi s Pardubice přinesl dobrý fotbal a čtyři góly.ČTK / Petrášek Radek
Mladá Boleslav v devátém kole Chance Ligy remizovala s Pardubicemi 2:2 a zůstává tak ve středu tabulky. I přes brzké vedení hostů zásluhou Tomáše Zlatohlávka se domácí dostali díky zásahům ofenzivních es Tomáše Ladry a Vasila Kušeje do vedení a vypadalo to v jejich případě na zisk tří bodů. O vyrovnání se však po rohovém kopu postaral bývalý hráč Středočechů Ladislav Krobot a zařídil Východočechům cenný bod.

Mladá Boleslav – Pardubice 2:2

Ačkoliv oba týmy před zápasem dělily pouhé tři body, domácí šli do utkání jako favorit. Výhra je mohla posunout do nejlepší šestky a doma k tomu měli dobré předpoklady. Ze tří ligových utkání před vlastními fanoušky ztratili body jen jednou a to po prohře se Slavií. Naopak Pardubice pod vedením Jiřího Saňáka chtěly na půdě Boleslavi získat body a posunout se z nelichotivé 14. pozice.

Utkání začalo velmi aktivně z obou stran a hned v osmé minutě se měnilo skóre. Hostující Tomáš Zlatohlávek předvedl parádní individuální akci, s míčem protancoval až k brance Matouše Trmala a s přehledem ho uklidil do sítě. Mladá Boleslav se po inkasovaném gólu snažila o rychlé vyrovnání, jenže okamžitý tlak k odpovědi nevedl.

Překonat gólmana Jana Stejskala dokázal až ve 35. minutě Tomáš Ladra, který se z voleje opřel do balonu a vstřelil svůj druhý ligový gól v sezoně. Druhý poločas začal stejně ostře jako ten první a tentokrát rychle udeřila Boleslav, která se hned po třech minutách dostala do vedení. Obraně Pardubic utekl rychlonohý Vasil Kušej, prohodil míč okolo Stejskala a dopravil ho do prázdné branky.

Svou chybu Stejskal napravil o několik minut později, když v 62. minutě tváří v tvář skvěle vychytal Daniela Marečka a udržel pardubické šance na body. A hosté se této šance chytili. V 66. minutě se z rohového kopu prosadil Ladislav Krobot a srovnal stav utkání na 2:2. I přes snahu domácích strhnout utkání na svou stranu a vstřelit vítězný gól se již skóre neměnilo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pardubice si tak z Lokotrans Arény odvezly velmi cenný bod. Naopak Mladá Boleslav s výsledkem vzhledem k herní převaze spokojena být nemůže. V dalším ligovém kole Středočeši zavítají na půdu Plzně, Pardubice se zase představí na domácí půdě proti tabulkovým sousedům z Teplic.

Tabulka Chance Ligy