Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Marečkova minela rozhodla o výhře Olomouce, Teplice zažívají jeden z nejhorších vstupů do ligy

Olomouc si dokráčela pro tři body.
Olomouc si dokráčela pro tři body.Profimedia
Fotbalisté Olomouce vstoupili do prvního domácího utkání Chance Ligy úspěšně a po trefách Jiřího Spáčila (25) a Jana Klimenta (30) pokračují v ligové neporazitelnosti. Trápící se Teplice tak znovu nedokázaly svou bojovnost přetavit v úspěch a po individuálních chybách přichází už třetí porážka v řadě.

Olomouc – Teplice 2:1

Svěřenci trenéra Zdenka Frťaly se po posledním nevydařeném utkání se Spartou chtěli vyhoupnout ze spodních příček tabulky a konečně bodovat. Ani tentokrát však nevstoupili do utkání šťastně. Domácí Sigma byla hned od samého začátku houževnatějším týmem a díky tomu si také vytvořila několik zajímavějších příležitostí. Tou gólovou byl dobře zahraný rohový kop Filipa Zorvana, který přesným balónem našel naskakujícího Jiřího Spáčila a Olomouc šla do vedení.

Tepličtí však dlouho neotáleli a po pouhých třech minutách byl stav utkání znovu nerozhodný. Na počátku akce stál Josef Švanda, ten nacentroval míč na volného Daniela Trubače, který pálil z první a střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři Janu Koutnému šanci.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vyrovnání přineslo zvýšení kvality na obou stranách, diváci mohli vidět jak individuální, tak i kombinační akce, které byly zaslouženě odměněny silným aplausem. Druhý gól hostí mohl přidat ve 34. minutě Jaroslav Harušťák, v cestě mu však stál Koutný, který senzačním zákrokem podržel svůj tým, a tak hlavně díky němu šli Olomoučtí do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Začátek druhé půle patřil jednoznačně fotbalistům z Hané. Už ve 49. minutě se po nepochopitelném odstoupení teplických beků od Zorvana vyrojila šance, která mohla skončit gólem, olomoucký záložník ale netrefil přesně. O pět minut později přišla další individuální chyba, tentokrát z kopaček teplického Lukáše Marečka. Jeho zaváhání využil Jan Kliment a po samostatném úniku poslal Olomouc do vedení.

Největší šanci zahodil v 72. minutě Trubač. Poté, co se efektivně odpoutal od svého protihráče, obdržel přesný pas od střídajícího Abdallaha Gninga, jeho rána však rozvlnila pouze boční síť a vyrovnání se nekonalo.

Aby teplického trápení nebylo málo, v 84. minutě viděl druhou žlutou kartu teplický Jehor Cykalo a rozhodčímu Pavlu Orlovi nezbývalo nic jiného, než ukrajinského obránce poslat do sprch.

Závěr utkání si už svěřenci Tomáše Janotky pohlídali a po velmi dobře odehrané druhé půli si dokráčeli pro zasloužené tři body.