Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mareček sestřelil svůj bývalý klub. Hattrick je zásluha maséra, snad dám další, hlásil

Daniel Mareček nastřílel Slovácku hattrick.
Daniel Mareček nastřílel Slovácku hattrick.Profimedia
Daniel Mareček (26) se po pěti utkáních, v nichž zaznamenal dvě branky, konečně dočkal hattricku v první lize. Záložník Mladé Boleslavi ve druhém kole Chance Ligy zařídil Středočechům domácí triumf 3:0 nad Slováckem a po úspěšném duelu proti svému bývalému klubu poděkoval nejen spoluhráčům, ale i masérovi. Po zápase rovněž řekl, že pozici aktuálně nejlepšího střelce soutěže bere s velkou rezervou.

Mladá Boleslav – Slovácko 3:0

Mareček skóroval dvakrát během první půle po ideálních přihrávkách před bránu od Vasila Kušeje a Dominika Kostky. Hattrick završil jen 21 sekund po zahájení druhého dějství, když z úhlu prostřelil gólmana Milana Heču.

"O poločase jsem říkal masérům, ať mě pořádně namasírujou, aby tam konečně padl ten třetí. Takže to je Vendova zásluha," řekl Mareček s úsměvem na tiskové konferenci. "Při třetím gólu se to nějak poodráželo, ani jsem nevěděl, jestli nejsem v ofsajdu. Kvůli tomu jsem se ani nijak extra neradoval, zase jsem ale byl při zakončení uvolněnější. Tak jsem to tam řachnul a zapadlo to tam," popsal.

Mareček znovu potvrdil unikátní bilanci, když se v nejvyšší soutěži už pošesté prosadil dvakrát v zápase. V neděli se konečně dočkal premiérového hattricku, na který bude mít i památku.

"To mám první balon za hattrick, kluci mi to podepsali, tak si ho někam vystavím. Snad nebude jenom jeden a přibudou další," ukázal novinářům podepsaný míč. "Hattrick, ještě proti Slovácku, takže to mě bude asi stát dvojité občerstvení," vypočítal svůj příspěvek do kabiny fotbalista, jenž v Uherském Hradišti působil mezi lety 2020 až 2022. Slovácku dal v kariéře už pět ligových branek.

"Hlavně chci poděkovat celému týmu, kluci mi to krásně připravili. Trochu jsme se o tom i bavili, že dnes musíme podat týmovější výkon. Ty gólové akce to ukázaly, kluci nebyli hamouni a na mně zbyla třešnička na dortu," těšilo Marečka.

Marečkovy statistiky proti Slovácku.
Marečkovy statistiky proti Slovácku.Opta by Stats Perform

Bývalý mládežnický reprezentant si upravil ligové statistiky na 16 gólů v 93 zápasech. V novém ročníku má po neúplných dvou kolech jako jediný na kontě tři zásahy a je nejlepším střelcem soutěže. "To beru fakt s velkou rezervou a s pokorou. Je jedno, kdo ty góly dává, hlavní jsou tři body. Od toho se musíme odrazit a pořádně to nastartovat," podotkl sparťanský odchovanec.

Mareček byl rád, že Mladá Boleslav po výhře v úvodním utkání druhého předkola Konferenční ligy nad litevským Transinvestem zvítězila podruhé za sebou. "Musíme být pokorní, v prvním kole při porážce v Jablonci jsme to nezvládli. Tahle výhra nám pomůže, abychom se mohli v klidu soustředit na další pohárový zápas. Kdybychom dnes nezískali tři body, tak bychom se dostali zbytečně pod tlak," dodal s výhledem na čtvrteční pohárovou odvetu, v níž budou Středočeši hájit náskok 2:0.

Tabulka Chance Ligy