Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 8. kola: Neprůstřelný Lapeš, univerzální Horák a spolehlivý otvírák Vitík

Jan Kliment je už po osmi kolech jen jeden gól od svého ligového maxima v kariéře ze sezony 2020/21.
Jan Kliment je už po osmi kolech jen jeden gól od svého ligového maxima v kariéře ze sezony 2020/21.ČTK
Nejlepší jedenáctce kola fotbalové ligy, která je sestavována na základě známek Livesportu, tentokrát dominují hráči pražských "S" – obsadili v ní celkem šest míst. Hvězdou kola se však už podruhé v sezoně (nikdo jiný dosud tenhle kousek nezopakoval) stal olomoucký útočník Jan Kliment (31), jenž si dvěma trefami do sítě Dukly vylepšil svůj skvělý střelecký účet na devět zásahů a je jednoznačně nejlepším kanonýrem soutěže.
Nej 11 kola.
Nej 11 kola.Livesport

Brankář

Jakub Lapeš (Karviná) 8,3

Karviná potřetí za sebou udržela čisté konto a lví podíl na tom měl její gólman. Pochytal všech šest střel, přitom podle očekávaných inkasovaných gólů měl lovit míč ze sítě dvakrát.

Obránci

Martin Vitík (Sparta) 8,3

Jeden ze tří zadáků, kteří v tomto kole otevřeli skóre zápasu. Byla to už jeho třetí trefa v sezoně a vždy šlo o první gól utkání. V celém duelu se mu nepovedly pouze tři přihrávky.

Filip Čihák (Hradec Králové) 8,2

Ve 34. minutě mu Vlkanova posadil míč na hlavu a on poslal Hradec do vedení. Silný byl samozřejmě i směrem do defenzivy, když zvládl úspěšně devět z 10 obranných soubojů.

Jan Bořil (Slavia) 8,3

Šlágr s Plzní brzy nasměroval do rukou Slavie. V 10. minutě otevřel skóre, když dorazil střelu Dioufa, kterou k němu vyrazil Tvrdoň. Rozdal devět dlouhých přihrávek a ani jednu nezkazil.

Záložníci

Lukáš Provod (Slavia) 8,1

V nastaveném čase prvního poločasu si našel odražený míč lehce za hranicí šestnáctky a z voleje dal na konečných 3:0. Všechny čtyři jeho driblinky byly úspěšné a zaznamenal také pět progresivních běhů.

Kaan Kairinen (Sparta) 8,3

Na vítězství v Českých Budějovicích se podílel asistencí u gólu Vitíka, jehož našel přesně z trestného kopu. Čtyřikrát získal míč a pokaždé to bylo na polovině soupeře.

Ewerton (Ostrava) 8,0

V 65. minutě se z levé strany pokutového území krásně trefil k zadní tyči. Hned osmkrát se potkal s míčem ve vápně a měl osm progresivních běhů.

Daniel Horák (Hradec Králové) 7,7

V duelu se Slováckem neprohrál jediný defenzivní souboj, ve vzduchu měl úspěšnost 67 %. Vedle toho vybojoval dva fauly a ještě přidal dvě asistence.

Útočníci

Veljko Birmančevič (Sparta) 7,9

Z 10 ofenzivních soubojů byl v sedmi úspěšný. Zapsal také jeden kanadský bod za asistenci u druhého gólu Sparty a byl pětkrát faulován.

Jan Kliment (Olomouc) 8,6

Připsal si další dva úspěšné zásahy, v ročníku už se tak z gólu radoval devětkrát. Ve vápně se s míčem potkal celkem šestkrát a na dvě branky mu stačily tři střely.

Kilmentovy statistiky proti Dukle.
Kilmentovy statistiky proti Dukle.ČTK / Livesport

Ermal Krasniqi (Sparta) 8,0

Dal gól, ovšem mohl klidně přidat i asistenci, když dvakrát připravil palebnou pozici pro své spoluhráče. Hned čtyřikrát přihrával do pokutového území.